Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo
Ferrari Limo

Ferrari som julenisseslede?

Det er klart det vakte oppsikt da mer enn 7 meter Ferrari parkerte utenfor Harrods rett før jul.

Publisert Sist oppdatert

Det er ganske gøy å følge en historie på nettet. Først dukket det opp ett bilde av en choppa Ferrari foran Londons mest fasjonable stormagasin, Harrods – åpenbart på julehandel. Og bilen var ikke lett å overse nei, mer enn syv meter lang og skikkelig Ferrari-rød.

Riktig en moderne slede for en moderne julenisse.

Og dermed eksploderte det. Dersom du søker på ‘Ferrari Limo Harrods’ får du, fortelles det, 660.000 treff. Ikke alle er relevante selvfølgelig, men da jeg ga opp på side 49 fant jeg fremdeles mange som refererte til akkurat denne historien.

Historiene ble mer og mer dramatiske, og et eller annet Hollywood-nettsted var spesielt godt informert og kunne fortelle at dette var en Ferrari Avendor. Lamborghini hadde sikkert vært interessert i den.

Sannheten er at dette var en gammel 360 Modena da en engelsk limo-fyr kuttet den på tvers og monterte inn en håndbygget extender på tre meter.

Dan Crawley heter mannen, han har gjort flere slike ting og er en meget populær fyr på de årlige Limousine And Chauffeur Show’ene i England. Det er der man møter 12 meter lange, ti hjuls Hummere og lignende morsomme varianter.

Han måtte åpenbart ha gjort en glimrende jobb. For det første økte tilbygget vekten med bare 160 kg. Og for det andre må han ha sørget for skikkelig forsterkning av chassiset, siden bilen åpenbart fremdeles beveger seg og dørene åpenbart fremdeles kan åpnes og lukkes.

Ombygningen skjedde så langt tilbake som i 2007, og da måtte bilen ha vært minst to år gammel, siden de siste ble bygget i 2005.

200.000 pund fortalte han at han hadde brukt på denne bilen, som nå ble en åtte-seter.

Han satte bort produksjonen av midtstykket til Carbonyte UK som også hjalp McLaren med SLR og som ellers har muntre forslag om blant annet forlenget Königsegg eller firedørs Veyron på sine hjemmesider.

Det ble påstått at selv etter ombyggingen gjorde bilen 267 km/t og traff 100 etter seks sekunder.

Dessuten hadde den antakelig ikke like lett for å snurre som originalen. (Du vet hvorfor bilen het F 360? Det var fordi du satt der og skreik SCHWARTE F**** der bilen gjorde enda en 360 graders piruett.)

Først gikk den i utleie hos Style Limousines Men nå tilbys den fra noe som heter LimoBroker – med ny farge (fra svart til rød) og nytt reg-nummer. Men fremdeles står det at dette er den eneste i sitt slag, så vi får vel tro det da.

Og vi kan vel slå fast at dersom det var LimoBroker-folkene som kjørte opp foran Harrod’s har de jommen fått den oppmerksomheten jeg regner med at de ønsket.

SE DEN PÅ VIDEO:

Powered by Labrador CMS