Audi Q2 e-tron
Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Audi Q2L e-tron

Audi Q2L e-tron

Audi Q2L e-tron

Audi Q2L e-tron

Den minste av Audis elbiler

Audi har en høy takt på elektrifiseringen. Denne kan være på plass om et år eller to.

Publisert Sist oppdatert

Når Audi lanserer neste generasjon Q2 blir den langt mer aktuell i Norge. Da kommer den nemlig også som elbil.

Audi har besluttet at A1 ikke skal fornyes, og dermed overtar Q2 posisjonen som minstemann i familien.

Den kompakte SUV-en har vært på markedet siden 2016, og det er ifølge OFV registrert 1545 nye biler på norske skilter – noe som plasserer den mellom Q5 og Q3 i perioden. Antallet er imidlertid beskjedent om vi sammenligner med e-tron (21.237) og Q4 e-tron (5247).

Den kan endre seg dramatisk når Q2 e-tron entrer markedet om et år eller to.

Det fins allerede en Q2 e-tron, men kun i lang utgave, og da skjønner du antagelig at dette er en modell som kun selges i Kina.

Den kunne selvsagt også vært tilbudt i Europa, men med en rekkevidde på beskjedne 265 kilometer etter den kinesiske NEDC-syklusen ville den nok bokstavelig talt kommet til kort her med rundt 200 km realistisk rekkevidde.

Bilen skal bygges på en helt ny elbilplattform (SSP) som skal være enda mer fleksibel enn dagens MEB og PPE-plattformer.

Den skal benytte batterier med helt nye teknologi som blir vesentlig rimeligere i produksjon samtidig som energitettheten økes.

Trolig er det snakk om realistisk rekkevidde på rundt 400 kilometer i basisversjon kombinert med lynlading.

Første nye elbil fra Audi blir trolig Q6 e-tron som skal presenteres inneværende år, og så har vi fått klare signaler på at A6 e-tron er i løypa, både som kombikupe og stasjonsvogn – eller Avant som det heter i Audi-vokabularet.

Powered by Labrador CMS