VW Golf R og Scirocco R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

VW Golf R

Heftig Golf til Norge

Aldri før har en heftigere Golf rullet av samlebåndet. Nå er Golf R Norges-aktuell.

Publisert Sist oppdatert

Med 270 hester og et dreiemoment på 350 Newtonmeter (v/2500 – 5000 o/min), parkerer den en vanlig Golf GTI. Mens forgjengeren het R32 og var utstyrt med en 3,2-liters sekser, er det en firesylindret turbomotor som gir liv til den nye R-utgaven.

For effektiv utnyttelse av den rå muskelkraften er bilen utstyrt med firehjulsdrift. Dermed klarer den null til hundre på 5,5 sekunder mens den potensielle toppfarten er låst ved de sedvanlige 250 km/t.

LES: Våre mange tester og prøvekjøringer av Golf

Blant spesielle detaljer som skiller denne modellen fra en GTI er 18-tommers spesialfelger, LED kjørelys og andre diskrete elementer. De røde GTI-elementene glimrer med sitt fravær, de er det kun GTI som får benytte.

Golf R kan leveres med tre eller fem dører. Du kan også velge mellom manuell eller DSG girkasse – i begge tilfeller med seks trinn.

Men før du nå tar helt av og løper til din nærmeste VW-forhandler og bestiller et eksemplar, skal du vite at prislappen er ganske stiv – den starter på kr 660.000.

Klarer du deg med en vanlig GTI med 210 hk sparer du drøye to hundre tusen mens du får en 170-hesters GTD fra kr 372.000.

Her finner du alle priser og data for VW Golf

Powered by Labrador CMS