Østberg på andreplass i Finland

Det var en gedigen opptur for Mads Østberg og Citroën Racing da nordmannen sikret seg andreplass i helgens VM-runde.

Publisert Sist oppdatert

Mads har kommet inn på Citroën-teamet etter at Kris Meeke fikk sparken, og i helgen har han virkelig demonstrert at han fortjener den plassen.

Den norske Citroën-føreren har kjempet innbitt gjennom hele helgen. Etter fredagens 11 etapper lå han på andreplass, bare 5,8 sekunder bak ledende Ott Tänak i Toyota. Nærmest Østberg fulgte hjemmefavoritten Jari-Matti Latvala, også han i Toyota.

Tänak fikk etter hvert åpnet en luke til konkurrentene – etter lørdagens kjøring ledet han med 39 sekunder på Mads som i sin tur hadde fem sekunders margin til Latvala.

Før den avsluttende Power Stage hadde marginen krympet til 2,5 sekunder, men Mads holdt unna og kjørte inn til nest beste tid på Power Stage, 0,5 sekunder bak løpsvinner Ott Tänak og tre tideler foran sin jevnbyrdige konkurrent, finske Latvala.

Dermed ble det to Toyota-team på pallen i det som må regnes som Toyotas rallyhjemland. Men Mads Østberg sørget for å splitte dem slik at den ikke ble japansk/finsk dobbeltseier.

For Andreas Mikkelsen ble helgen en skikkelig nedtur med en Hyundai han aldri fant seg til rette i. Han endte til slutt på 10. plass, mens teamkollega Thierry Neuville ble nummer ni. Beste Hyundai-fører ble dermed Hayden Paddon på fjerdeplass.

Les egen sak om Andreas Mikkelsen her 

Også den firedoble verdensmesteren, Sebastien Ogier i Ford, slet med tempoet i Finland. Han lå an til en sjetteplass, men avanserte til femte etter at hans teamkollega, Teemu Suninen, fikk stallordre om å ta en tidsstraff som medførte at han ble passert av franskmannen i sammendraget.

Også for den norske Skoda-føreren, Ole Christian Veiby, ble det en brå slutt på Rally Finland. Les mer om ham her.

Powered by Labrador CMS