Stjernesmell for kineser

For første gang har en bil konstruert i Kina oppnådd maksimal score i EuroNCAPs kollisjonstest. Vi har allerede fortalt at dette er en produsent med seriøse hensikter.

Publisert Sist oppdatert

Det er to biler som er testet i denne runden, Kia Carens og Qoros 3 Sedan. At Kia tar dette på alvor er ingen overraskelse, det er vi vant med fra den kanten. Carens møter alle krav og oppnår dermed de maksimale fem stjerner.

Detaljerte resultater for Kia Carens

At en bil utviklet i Kina oppnår tilsvarende resultat er derimot en gledelig nyhet. Qoros 3 Sedan er en liten familiebil som oppnår gode resultater innen alle de fire områder den er testet på.

Karakterene den oppnår er 95 % for beskyttelse av voksne, 87 % for beskyttelse av barn, 77 % for fotgjengersikkerhet og 81 prosent for «safety assist». På flere av områdene er det høyere enn for eksempel nye Golf.

LES OM: Jon Winding-Sørensens møte med Qoros på Genève-utstillingen

Siste punkt bekrefter at bilen er oppdatert med moderne hjelpemidler for å unngå, eventuelt redusere, skadene ved et sammenstøt.

Se alle detaljene for Qoros 3 Sedan her

- Det er gledelig å se at en ny produsent som Qoros legger så stor vekt på sikkerhet og oppnår gode resultater i våre tester, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i EuroNCAP.

- Produsentene vet at europeere er opptatt av sikkerhet, og at bilene deres må gjennom våre kollisjonstester dersom de skal selges i Europa.

Powered by Labrador CMS