Alle klar for Leaf

Det nordiske salgsnettet for Nissan Leaf er nå komplett. Dermed kan du kjøpe elbilen hos hvilken som helst norsk Nissan-forhandler.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingsprosjektet, som bestod av en omfattende teknisk og produktrelatert opplæring, startet for et år siden i alle Nissans eksisterende 200 salgspunkter. Forhandlerne har også investert i spesialverktøy og ladere.

- Hele forhandlernettverket i de nordiske landene, samt Estland og Latvia er klart for å selge elbil og utføre service for Leaf-eierne. Dette er særlig viktig for bileiere som trenger det samme servicenivået og kvaliteten fra Nissan-forhandleren uansett sted,» sier kommunikasjonsdirektør Taina Erkkilä fra Nissan Nordic Europe.

Forhandlerne har gjennomgått teknisk- og salgsmessig opplæring, anskaffet det spesifikke vedlikeholdsverktøyet for Nissan Leaf, tatt inn demobil for prøvekjøring, så vel som investert i et ladepunkt.

- I framtiden forventes det at mange forhandlere også vil investere i en hurtiglader som Leaf-eierne og også andre førere av elbiler kan dra nytte av på veien. Hurtigladere kan lade batteriet til 80 % av kapasiteten på rundt en halv time, sier Erkkilä.

- I Norge er det allerede 22 Nissan-forhandlere som har disse hurtigladepunktene med betalingsløsninger og de brukes mye. Et omfattende nettverk av hurtigladepunkter støtter førernes behov for lengre kjøreturer.

Nissan reduserte prisen på Leaf med 3.000 euro (ca. 23.000 NOK) på de europeiske markedene den 24.januar. Endringen kommer som en del av en global innsats for å gjøre Leaf rimeligere i elbilens tre hovedmarkeder som er Japan, Europa og USA.

Dette kommer på topp av incentivene som tilbys av statlige og regionale myndigheter. Nissan kjører også en kampanje på bilen frem til 31.3.2013, der kunden får gratis leiebil hos Hertz i inntil 20 dager over tre år.

Strategisk monterte hurtigladere har begynt å danne en serie «elektriske hovedveier» gjennom Europa, noe som reduserer bekymringene for elbilenes potensielle rekkevidde og øker nytten av den i dagliglivet.

Om lag 600 LEAF-kompatible CHAdeMO hurtigladere er installert rundt om i Europa så langt.

Powered by Labrador CMS