Lexus med batteridrift

Lexus er verdensmester på konsept og installasjon. Deres tre-sekunders teaser til Tokyo-nyheten er med på å antyde det.

Publisert Sist oppdatert

Egentlig kunne jeg godt se for meg den dingsen som dukker opp på videoen til Lexus, som en installasjon på møbelmessen i Milano.

Hver april, på verdens største design-happening, slår Lexus til med et nytt stort verk, samtidig som de trekker en rekke talentfulle designstudenter fra hele verden frem i lyset. (Hvorfor er det aldri noen norske studenter som deltar i de spennende konkurranse-temane til Lexus?).

Der har jeg ofte sett former som ikke er ulik disse – men det er aldri garantert at formene tilhører en bil. Akkurat i Milano later fantasien til å være grenseløs.

Det eneste vi vet om Lexus på de kommende dagers bilutstilling i Tokyo er at de skal presentere en konseptmodell. Selvkjørende egenskaper later til å være selvsagt i fremtidsfantasiene til dette sjiktet nå, og som det står på videoen – dette er et BEV, batterielektrisk, prosjekt.

Mere vet vi ikke, men det er spennende nok i seg selv at også Lexus, akkurat som Toyota, nå staker ut en batterielektrisk vei etter at hovedvalgene i mange år lot til å være FØRST hybrid og SÅ, hydrogen.

Nå er jommen batterier blitt akseptabelt også.

Men det jeg gleder meg mest til, er å se designen. For man kan trygt si at Lexus har gjort ting uten å titte over skulderen på andre de siste årene. La oss håpe at de satser høyt og kommer med en storartet luksusbil som virkelig setter de glatte, karakterløse überlux-tyskerne på plass.

Heldigvis skal de snart åpne gavepakken. Jeg regner med at det er det det blir. Til de av oss som liker litt sært.

Powered by Labrador CMS