Ny Opel Corsa

Ny Opel Corsa

Ny Opel Corsa

Ny Opel Corsa

Ny Opel Corsa

Ny Vauxhall Corsa

Ny Vauxhall Corsa

Ny Vauxhall Corsa

Ny Vauxhall Corsa

Dagens Opel Corsa

Dagens Opel Corsa

Dagens Opel Corsa

Tøffe linjer i ny Corsa

Fortsatt må vi vente til midten av juli med å se den i levende live, men Opel har nå sluppet de første offisielle bilder av sin kommende Corsa. Inspirert av Astra GTC får i alle fall 3-dørsutgaven spenstig form.

Publisert Sist oppdatert

London calling

Det er bilutstillingen i London fra 18. til 30. juli som får huse verdenspremieren på den fjerde generasjonen av Opels småbil. Siden første generasjon Corsa kom på markedet i 1982, er modellen solgt i et antall av 9,4 millioner bare i Europa. Selv om det kanskje ikke er lett å avsløre med første øyekast, deler nyheten mange komponenter med Fiats Grande Punto.

Sidevinduene bak er små og gir bilen, i likhet med Astra GTC, et kupeaktig utseende. Fronten er moderne Opel – blid med store lykter og en grill med en tversgående krombue og sentralt plassert logo. Under skallet sitter et nyutviklet chassis som er fintrimmet på krevende testbaner for best mulig dynamikk.

Avansert
Bilen kan utstyres med ESP stabilitetsprogram med understyringskontroll. ABS med kurvekontroll er standardutstyr, og i følge Opel er Corsa den første bilen i klassen som kan bestilles med variabel progressiv sports-servostyring, senket sportschassis og 17-tommers felger.

Motorprogrammet består av tre bensin- og to dieseldrevne alternativer med slagvolum fra 1,0 til 1,4 liter og fra 60 til 90 hk. Noe senere vil det også komme en ny 125-hesters 1,7 CDTI med partikkelfilter som standard. Bensinmotorene har alle Opels Twinport teknologi som gir bedre drivstofføkonomi.

Nye Corsa kommer til norske forhandlere i oktober. Innen den tid skal vi sikkert bringe deg våre første kjøreinntrykk, priser og mer detaljert informasjon. I Storbritannia skal bilen tradisjonen tro selges som Vauxhall Corsa, og siden verdenslanseringen finner sted i London gir vi deg noen bilder av denne også.

Powered by Labrador CMS