Lotus Flash Charge

Flash Charge

Lotus lader med rekordfart

Så gjør Lotus også en Tesla – de designer egen hurtiglader og setter opp et nettverk selv. Start i Europa neste år.

Publisert Sist oppdatert

Nå har vi fått to av Lotus sine nye elbiler, Eletre og Emeya, og mens vi venter på Type 135 forteller Lotus oss om en annen øvelse de er i ferd med å gjennomføre.

Men i motsetning til bilene som har sin egen internkode, har ikke dette prosjektet noen egen betegnelse.

Riktignok er den rask, men den kan ikke bevege seg.

Vi snakker om en ny 450 kW hurtiglader med, sier Lotus, egenskaper som går utenpå Teslas Superchargers.

I pressemeldingen forteller de at det tok fem minutter å legge på 134 km. Hos Tesla fikk man ombord 120 km på den samme tiden.

20-80 på 20 minutter

Det blir fremhevet at kjølevæsken også sirkulerer gjennom lade-enheten. Det tillater høyere temperatur ved kontakten, som visstnok også er en god hjelp for høy ladefart.

Selve ladestolpen er utstyrt for å kunne betjene fire biler samtidig. Og når vi snakker virkelig lading, kan den løfte en bil fra 20 til 80 % på 20 minutter

Lotus sier ikke noe om når og hvor, bortsett fra at laderne er ment for business og ikke som hjemmeladere, og at de skal installeres i Europa fra neste år.

Det er heller ikke sagt noe om de skal tilbys uavhengige operatører slik for eksempel Tesla nylig gjorde med EG Gruppen i Storbritannia.

Men innslaget er helt klart et ledd i Vision80 strategien som skal gjøre Lotus til en merkevare for global helelektrisk teknologi før selskapet fyller 80 år i 2028.

Lotus Flash Charge
Lotus Flash Charge
Lotus Flash Charge
Lotus Flash Charge
Powered by Labrador CMS