Nissan Terranaut
Nissan Terranaut
Nissan Terranaut
Nissan Terranaut
Nissan Terranaut

En Nissan for forskningen

Det er dem som jobber under tøffe forhold i villmarken Nissan har hatt i tankene med sitt Genève-konsept. Men de som oppholder seg i urbane strøk får også noe å titte på.

Publisert Sist oppdatert

Nissan Pivo er det ene av to konsepter Nissan byr publikum i Genève på. Den lille elektriske småbilen finner du i vår omtale fra Tokyo-utstillingen sist høst.

Langt fra like liten er Terranaut – en voksen 4x4 som er tiltenkt oppdagere og andre som virkelig ønsker å utforske de ekstreme delene av vår klode. Bilen er ment som et mobilt kontor for forskere, geologer og arkeologer som reiser til de mest isolerte steder.

Terranaut er designet for å romme tre personer, en fører, en passasjer og i det svingbare baksetet – en forsker eller spesialist med avansert datautstyr, så vel som kommunikasjons- og analyseverktøy som han er avhengig av for å utføre jobben sin.

For å få plass til det omfattende forskerutstyret er passasjersiden bare utstyrt med én dør. Førersiden har imidlertid to som svinger hver sin vei – uten B-stolpe mellom for å lette inn- og utstigning.

19-tommers felger er utstyrt med spesialdekk fra Goodyear. De er punkteringsfrie og virker som vanlige gatehjul på hardt underlag. Men når lufttrykket endres, fungerer de som effektive off-road dekk.

Powered by Labrador CMS