Hyundai Santa Fe
Foto: Carparazzi©
Hyundai Santa Fe
Foto: Carparazzi©
Hyundai Santa Fe
Foto: Carparazzi©
Hyundai Santa Fe
Foto: Carparazzi©
Hyundai Santa Fe
Foto: Carparazzi©
Hyundai Santa Fe / ix45

Hyundai Santa Fe / ix45

Generasjonsskifte for pop koreaner

Santa Fe har vært en viktig modell for Hyundai, spesielt etter at andre generasjon kom på markedet i 2006. Nå er den moden for å pensjoneres.

Publisert Sist oppdatert

Hyundai var tidlig ute i dette segmentet – allerede i 2000 lanserte de sin kompakte SUV Santa Fe.

Da dagens modell ble lansert i 2006, var den større og bedre utstyrt enn mange av konkurrentene. Så stor at den også tilbys som varebil på grønne skilter.

Nå klargjøres tredje generasjon – den får sin verdensdebut på bilutstillingen i New York som avvikles i påsken.

Hyundai sier at vil beholde Santa Fe som betegnelse i alle markeder der bilen skal selges, de har tross alt solgt 2,56 millioner eksemplarer av den siden lanseringen i 2000, hvorav ca. 5.300 i Norge.

Dermed bryter de med vanlig praksis i Europa hvor de fleste Hyundai-modeller har alfanumerisk betegnelse – da hadde det vært logisk at denne ble døpt ix45.

Selv om bilen avdukes i USA først, er det ikke lenge til den kommer til våre breddegrader også. Her skal den lanseres i september, og dermed er det naturlig at Hyundai bruker nordisk vinterklima til å foreta grundige tester.

Som andre nyere Hyundai-modeller får også Santa Fe såkalt Fluidic Sculpture designspråk og en moderne, heksagonal grill.

Høyere opplevd kvalitet, smarte detaljer og praktiske egenskaper er elementer Hyundia har vektlagt ved utviklingen av nye Santa Fe.

Powered by Labrador CMS