Toyota Yaris Hybrid-R Consept
Toyota Yaris Hybrid-R Consept
Toyota Yaris Hybrid-R Consept

Toyota viser hybrid-konsept

Toyota har satset mer på hybridteknologi enn noen andre aktører i bilindustrien. Til Frankfurt har de med seg et nytt konsept.

Publisert Sist oppdatert

Yaris Hybrid-R er en konseptbil som er skapt for å vise mulige ideer for utvikling av hybridteknologi for maksimal ytelse og økt kjøreglede.

Basert på en 3-dørs Yaris har Yaris Hybrid-R Consept har en hybrid drivlinje som kombinerer en 1,6-liters Global Race Engine (GRE), utviklet av Toyota Motorsport GmbH (TMG), med to kraftige elmotorer som til sammen gir en "intelligent" elektrisk firehjulsdrift.

Akkurat som i Le Mans-bilen TS030 HYBRID, blir energien som regenereres gjennom bremsing lagret i en superkondensator, spesielt godt egnet til sportsbiler på grunn av høy lagringskapasitet og evnen til raskt å kunne lagre og bruke energien.

Resultater er en rendyrket konseptbil dedikert til å gi maksimal kjøreglede på vei og på bane.

Gjennom 16 år har Toyota blitt verdensledende med 23 fullhybrider som er i salg i 80 land. Samlet har Toyota og Lexus levert over 5,5 millioner hybridbiler ved utgangen av juli, og 10 prosent av disse er solgt i Europa.

Innen utgangen av 2015 vil Toyota introdusere 16 nye eller oppdaterte hybrider.

Brenselceller neste
Toyota tror at biler med brenselceller (Fuel Cell Hybrid Vehicle) kan være den beste løsningen på energi- og utslippsutfordringene vi står ovenfor. Brenselcellene benytter hydrogen som drivstoff og sørger dermed for at kun vanndamp slipper ut av eksosen.

Før lanseringen av produksjonsmodellen i 2015 vil Toyota vise siste status i sin teknologiutvikling på bilutstillingen i Frankfurt.

Powered by Labrador CMS