Nye Mercedes S-Klasse

Mercedes-Benz har vært flinke til å holde nye S-klasse under teppet. I morgen skal den vises for første gang, men allerede i dag kan BilNorge.no bidra til en aldri så liten lekkasje.

Publisert

Det er beundringsverdig at Mercedes har kastet mange av de gamle reglene over bord.

For denne gangen har det ikke lekket «offisielle» spionbilder - små tendenser til ti-trinns introduksjoner, slik vi etter hvert er blitt vant til med meget mindre interessante debuter.

Cutting Edge
Det er klart en bil som den nye S-Klassen er viktig, og derfor spennende.

Helt siden W116 viste oss air bag (ikke helt i starten riktignok) og ABS i en utrolig støtabsorberende (fra alle kanter) pakke har det vært tradisjon at nye S-Klasse generasjoner også har hatt med seg cutting edge sikkerhets- og assistentutstyr. Av den typen som vil bli tilgjengelig på Polo-type biler om 10 år.

Vi vet lite om teknologien til W222, som er betegnelsen på den nye S-Klassen. Det eneste vi så langt har fått tatt del i er interiørbiten. Statisk.

Det er jo omtrent som å teste en engelsk herreklubb med spesielt rom for informasjonssystemer og entertainment. Overveldende – men relevant for en bil?

Vi vet egentlig ikke noe særlig om hvordan den ser ut heller, men vi kan håpe på at den ikke blir så kjedelig som fryktet - Mercedes-Benz har løftet seg mange meter når det gjelder stil og design de siste par årene.

Og de bildene vi kan vise dere i dag tyder jo på at også S-Klassen begynner å få progressive tilbøyeligheter.

Det vi nemlig kan tilby før vi kan servere de offisielle bildene er en hilsen fra tyske German Car Forum, som har vært full av scannede bilder fra den første S-Klasse-katalogen i mange dager nå.

Selvfølgelig airbrushede biler, fotoshoppet så det holder, men allikevel en god guide på hvordan virkeligheten kommer til å ta seg ut.

De andre bildene kommer fra nederlandske Autoweek, som har fått tak i (eller tatt dem selv?) ganske gode fotografier av en 1:18 promotion-modell av den nye bilen.

Begge disse settene viser oss en bil som det er adskillig mer liv i enn både Audi A8 og BMW 7-serie.

Spørsmålet er selvfølgelig om den skiller seg nok ut fra de andre vellykkede, oppdaterte sedanene fra Stuttgart. Og spesielt om den klarer å formidle den overklassepersonligheten den er nødt til å representere – uten samtidig å virke altfor superiør.

Uten lyspære
Bilen vil, det vet vi, komme i to akselavstander akkurat som dagens W 221 og av de tre motorsettene som dukker opp i første omgang kjenner vi miljøalibiet fra S400 Hybrid, men med noen flere hester i denne runden.

V8-motoren øker fra 4,7 til 4,8 liter og øker med 20 hk – til nesten 450. Mens 3 liters V-sekseren får en litt svakere økning, til 258 hk. Alle bilene blir begrenset elektronisk til 250 km/t.

Og – det er egentlig en milepæl – for første gang siden ca 1910 får vi nå en bil uten en eneste lyspære om bord. Men i motsetning til 1910 snakker vi ikke det totale mørke – vi snakker LED rund baut.

I fjor kom det 7 nye S-Klasser på norske skilt. Rekordåret er 2007 med 76 og 1999 med 72.

Kjære Mercedes-importør. Nå som det går så det suser – her har dere virkelig noe å strekke dere etter.

Powered by Labrador CMS