TWR Supercat

Tar opp arven fra TWR

Jaguar XJS gjenfødt som TWR Supercat

Tom Walkinshaw hadde legendestatus innen motorsport. Skotten hadde en egen karriere som racerfører og drev en periode sitt eget Formel 1-team, men mest kjent er han nok for innsatsen som konstruktør og prepper.

Publisert

Jaguar XJS ble bygget fra 1975 til 1995, og ble driftet av TWR i en rekke racingserier. Dermed er det passende at nye TWR tar utgangspunkt i den legendariske Jaguaren når de nå bygger sin første supersportsbil.

TWR er vekket til live av hans sønn, Fergus Walkinshaw, og nylig viste han de første skisser av Supercat som skal baseres på XJS plattformen. De fleste detaljer er fortsatt hemmelige, men bilen får en kompressormatet V12 med 600 hester under panseret, som sender kreftene gjennom en 6-trinns manuell girkasse til bakhjulene.

Karosseriet er i sin helhet bygget i karbonfiber med et unikt widebody-design. Eksosrørene er plassert på sidene så det blir plass til en gedigen diffuser som strekker seg i hele hekkens bredde. Sammen med en duck-tail spoiler skal den sørge for massiv downforce. Interiøret får vi foreløpig ingen informasjon om.

Ekspertise fra øverste hylle

Nye TWR har håndplukket ingeniører fra selskaper som Ferrari, McLaren, Porsche og ulike Formel 1-team og planlegger å lansere flere klassiske modeller i ny drakt basert på moderne materialer, men de lover «analoge kjøreegenskaper».

Selskapet har samarbeidet med størrelser som Magnus Walker og Khyzyk Saleem om utviklingen av Supercat. Walker er kjent for restomod av klassiske biler, spesielt i Porsche-kretser, mens Saleem alias Kyza er et anerkjent talent som har designet en rekke 3D-modeller.

TWR har åpnet for bestilling av Supercat som er priset fra 225.000 pund eksklusiv avgifter. Bilen skal bygges i 88 eksemplarer. Hvorfor? Jo, 1988 var året TWR vant sin første seier på Le Mans med Jaguar XJR-9. De antyder leveringsstart mot slutten av inneværende år.

TWR Supercat
TWR Supercat
TWR Supercat
TWR Supercat
Powered by Labrador CMS