Peugeot : Drøm og virkelighet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Klikk HER for alt fra Frankfurt!

Det var en bil med fokus på kjøreglede og følelser, lett og effektivt, og samtidig miljøvennlig, Peugeots designere fikk i oppdrag å konstruere. Resultatet ble 308 RC Z, en 2+2 coupé med smarte løsninger.

Aluminiumskomponenter er benyttet for å holde vekten så lav som mulig. Det samme gjelder lette materialer som polykarbonat og karbonfiber.

 

Mye felles

Siden 308 sto modell for konseptet var det naturlig å integrere elementer fra denne, både designtrekk og komponenter. Lengden er den samme, coupéen er 25 mm bredere mens høyden er mer beskjedne 1,32 meter – gode forutsetninger for en sportslig coupé.

Selv om bilen har ”bakseter”, egner nok disse seg best som ekstra bagasjerom. Velger du å felle ned setene skal det i følge Peugeot være mulig å plassere enten en mountain bike eller et sett meg golfkøller i bagasjeavdelingen. Ikke spør meg hvordan.

 

PSA + BMW

Motoren er en frukt av samarbeidet mellom PSA og BMW – en 1,6-liters THP-motor. Motoren, som i 207 RC og Cooper S yter 175 hk, er her tunet til å levere 218 hk. Maks dreiemoment er 280 Nm (300 Nm med overboost).

Motoren er koblet til en 6-trinns manuell gearkasse og kan friste med ytelser som 0 – 100 km/t i løpet av 7,0 sekunder, en potensiell toppfart på 235 km/t mens den klarer seg med et snittforbruk på 0,67 liter på mila. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 160 g/km.

Som alle konseptbiler er 308 RC Z et laboratorium for utprøving av nye ideer. Noen av disse blir å finne i produksjonsbiler mens andre forblir drømmer. Den som drar til Frankfurt i september kan fordyper seg i Peugeots drøm som kan bli en mulig utfordrer til for eksempel Audi TT. At 308 kommer i flere former enn kombikupé, er i alle fall sikkert.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: