Dennis Olsen på Norisring

Knallhelg for Dennis Olsen

Dennis Olsen kjørte inn til andreplass i begge helgens løp på den trange gatebanen i Nürnberg.

Publisert Sist oppdatert

Norisring er en ny bane for Dennis. 20-åringen hadde riktig nok «kjørt» noen runder på en simulator for å lære traseen, men det kan ikke sammenlignes med det å sitte bak rattet i en hissig Porsche Carrera 911 GT3 Cup-bil.

Allerede på fredagens frie trening viste Dennis at han ønsket å blande seg inn i kampen. Han satte tredje beste tid, bare 53 tusendeler bak Jeffrey Schmidt som var raskest.

Mellom disse to kilte Sven Müller seg inn, så det var meget tett i toppen.

På lørdagens kvalifisering var Dennis igjen rask. Han sikret seg tredje startspor i første løp bak Müller og Schmidt, mens han fikk nest best startspor i søndagens løp etter å ha knepet plassen foran Schmidt.

I lørdagens løp fikk Dennis en meget bra start og tok seg forbi teamkollega Jeffrey Schmidt inn i første hårnålssving. Denne posisjonen holdt han frem til målgang og kunne dermed entre nest øverste trinn på pallen.

I søndagens løp var det flere som prøvde å komme seg forbi Dennis i først hårnål, men unggutten holdt hodet kaldt og forsvarte seg mesterlig.

Igjen klarte han å holde samtlige konkurrenter bak seg, men unntak av Sven Müller som vant begge helgens løp og innehar en klar ledelse i cupen med 181 poeng.

Dennis ligger imidlertid på tredjeplass med 154 poeng, og han knep inn viktige poeng på Christian Engelhard som ligger på andreplass med 165 poeng.

Det er over all forventning at en «rookie» skal gjøre det så bra i sin første sesong i den krevende Porsche Carrera Cup-en, og mange legger utvilsomt merke til Dennis sterke prestasjoner i løp etter løp.

Neste løp i serien kjøres på nederlandske Zandvoort i midten av juli.