Tre hjul på strøm - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
36 bilder i galleri
Tre hjul på strøm
Amerikanske Vanderhall har hygget seg med trehjulinger en stund. Nå har de også bygget en batterielektrisk versjon av sin moderne oppfatning av klassisk-Morgan.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Egentlig er Vanderhall utstyrt med en av GMs firesylindrede 1,4-litere, men med turbo og så mange hestekrefter at de glemmer å fortelle om det. Men vi kan trygt slå fast at det handler om cirka 180 slike og et dreiemoment på rundt 250 Nm.

Resten av den mekaniske enheten fra GM er også på plass, slik at vi snakker om en trehjuling som kan være problematisk å sladde med – denne drar nemlig gjennom forhjulene og har den seks-trinns girkassen med manualer under rattet.

Dessverre veier den såpass mye som 600 kg, men de som har kjørt den påstår at den allikevel kan klare hundre på under fem sekunder.

Før jeg kommer til dagens tekst, nemlig den elektriske utgaven, skal jeg bare føye til at denne kan leveres med et slags tak også, som beskytter mot sol eller regn, men som fremdeles beholder egenskaper omtrent like trekkfulle som Twizyen.

Venice heter basis-versjonen som virker grei nok. Den koster snaue 30.000 dollar, er bygget på et aluminiums-chassis, har et kompositt-karosseri og byr på både 18-tommers hjul og et 600 Watts musikk-system.

Denne prisen er omtrent som en topp-utstyrt Mazda Miata og som en BMW K 1600 GTL Exclusive. Hvis man ikke kan bestemme seg for en firehjuls Miata eller en tohjuls BMW, er kanskje dette et smart kompromiss?

Det finnes også en meget mer luksuriøs (hva man nå skal med luksus i en åpen trehjuling) utgave som heter Laguna og koster nesten det dobbelte.

Den har de samme grunnspesifikasjoner, men leveres med tepper og skinn og karosseri i karbonfiber, og aircondition (!!!), cruise-kontroll og noe som ser ut som støtfangere. Pluss dobbelt så lang leveringstid.

(saken fortsetter)

Det er disse bilene som er utgangspunktet for familiens siste, som ble lansert på Progressive International Motorcycle Show i Miami sent på høsten.

Edison2 heter den, her er GM-innsatsen erstattet av batterier på 30 kWh og to motorer, en for hvert forhjul.

Også her er det snakk om 180 hk, men vesentlig mer dreiemoment, 325 Nm. Faktisk har de klart å holde vekten nesten helt likt med fossilversjonen, slik at her vil det ta deg fire sekunder å hilse på hundre. Brembo-bremsene bringer deg tilbake til null på ca. 25 meter.

Hvis du lurer på om denne får plass i garasjen ved siden av Teslaen så kan det nevnes at den måler 3,66 meter på 2,54 meters akselavstand. Bredden er 1,80 mens høyden er 1,10.

En vektfordeling på 70/30 betyr vel i hvert fall at du kan komme deg i gang uten hjulspinn.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: