Ogier holder teten i Monte-Carlo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ogier holder teten i Monte-Carlo
Ford-fører Sebastien Ogier holder fortsatt teten i Rallye Monte-Carlo etter lørdagens etapper. For Andreas Mikkelsen er det viktigste å ta seg trygt til søndagens Power Stage hvor han kan hente viktige poeng.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Den regjerende verdensmesteren har en margin på 33,5 sekunder til nærmeste utfordrer, Ott Tänak i Toyota som i sin tur følges av sine teamkolleger, Jari-Matti Latvala og Esapekka Lappi.

Bare 1,6 sekunder bak Lappi følger Citroën-fører Kris Meeke foran Fords Elfyn Evans og Hyundais Thierry Neuville.

Andreas Mikkelsen, som måtte bryte med ødelagt dynamo fredag, var tilbake i dag, og han slo til med bestetid på første etappe og var nest raskest på dagens andre etappe.

Men nordmannen som er sjanseløs i sammendraget etter tidstapet i går, satte etter hvert ned tempoet og sier at det viktigste nå er å ta seg trygt frem til løpets avsluttende Power Stage der han med seier kan sikre seg fem VM-poeng.

– Det har vært veldig, veldig vanskelige forhold i dag, med mye snø og is. Derfor har jeg kjørt så trygt og kontrollert som det er mulig for å komme gjennom dagen. Hadde jeg brutt også i dag, ville jeg ikke fått mulighet til å kjøre Power Stage – og dermed heller ikke hatt mulighet til å kjempe om VM-poeng, forteller Hyundai Motorsport-føreren.

– For oss er det viktig å få så mye tid som mulig i bilen. Og med det som utgangspunkt, har det vært en viktig og lærerik dag for oss, sier han og retter blikket mot den avsluttende etappen.

– Rallye Monte-Carlo ble ikke den starten på sesongen som vi håpet på, derfor blir det viktig å gjøre det bra på Power Stage-etappen for å få med oss så mange VM-poeng som overhodet mulig. Dette er mitt eneste fokus nå, forklarer han.

Ole Christian Veiby lå etter dagens to første etapper på andreplass i WRC2-klassen bak Skoda-kollega Jan Kopecky, men også Veiby ble offer for de vanskelige forholdene og måtte bryte etter en avkjøring.

– I dag var det ekstreme forhold. Det kom snø i løpet av natta, og det la seg flere centimeter med snø på veien – noe som gjorde det utrolig glatt. Jeg forsøkte bare å kjøre kontrollert og holde meg i sporene. Men plutselig så slapp rompa på bilen, og vi måtte bare være med på ferden. Bilen smalt inn i autovernet på venstresiden og traff en bergknaus på høyresiden. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men tror bakhjulene må ha kommet utenfor sporet og mistet grepet, forklarer Veiby.

Nå har han rettet fokuset mot neste VM-runde i Sverige, hvor han som Skoda Motorsport-fører skal kjempe om VM-poeng. Han skal kjøre Rally Finnskog 3. februar som forberedelse til Rally Sweden.

– Vi skal ha en liten test på onsdag for å komme inn i ordentlige vinterforhold igjen. Rally Finnskog blir en viktig oppkjøring for oss, sier han.

Det gjenstår fire etapper av Rallye Monte-Carlo med en samlet lengde på 63,98 kilometer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: