Flere aktører med ekspresslading - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Flere aktører med ekspresslading
Flere aktører er nå i ferd med å bygge opp et nettverk av ladestasjoner som kan lade fremtidens elbiler like kjapt som man fyller en bensinbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Vi har fortalt om Ionity som de tyske bilprodusentene står bak, og som allerede er i gang med å bygge ut et nettverk med hurtigladestasjoner

De blir ikke alene – nå slår to store europeiske selskaper seg.

Fortum Charge & Drive og Allego har inngått et samarbeid om å bygge et nettverk med neste generasjons ladestasjoner i storbyer og langs motorveier i Europa.

De nye ladestasjonene vil kunne lade elbiler med opptil 350 kilowatt, som er 7 ganger raskere enn hurtigladerne som er i markedet i dag. Det planlagte nettverket vil dekke storbyområder i 20 land innen 2025.

MEGA-E
Prosjektet har fått navnet MEGA- E og blir støttet og delfinansiert av EU. Planen dekker 322 ladestasjoner og 27 smarte ladehuber for elbil i 20 europeiske land.

Gjennom dette samarbeidet vil Allego stå for utbyggingen av ladenettverket i Sentral-Europa og Fortum i den nordiske regionen. Utrullingen av ladestasjonene er planlagt å starte i løpet av første halvår 2018.

Ønsker partnere velkommen
Allego og Fortum ønsker alle potensielle partnere velkommen til å delta i prosjektet, som i første omgang vil omfatte Norge, Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Latvia, Litauen, Luxembourg, Nederland, Polen, Sverige og Storbritannia.

– Vi tror på åpne løsninger når det kommer til ladeinfrastruktur. Det betyr at vi ønsker alle bilmodeller og elbilister velkommen til våre ladestasjoner. Vår plan er å kombinere forskjellige ladeløsninger for å møte forskjellige behov for ladehastigheter slik at eksisterende og kommende bilmodeller også blir ivaretatt. MEGA-E-nettverket vil bli en viktig milepæl for alle elbilister i Europa, sier Vice President Rami Syväri i Fortum Charge & Drive.

Kobler sammen storbyområder
Med MEGA-E-prosjektet blir Fortum Charge & Drive og Allego de første pan-europeiske ladeselskapene til å sammenkoble store byer på tvers av Europa via ett enkelt ladenettverk for elbil som samtidig tilbyr lading av alle moderne elbiler på tvers av ladetypene.

MEGA-E oppfyller også EUs mål for promotering av lavutslippstransport og forbedring av befolkningens livskvalitet.

– Rundt 70 prosent av biltrafikken i Europa skjer i byområder, hvor CO2-konsentrasjonen er høyest. Med MEGA-E-nettverket vil vi støtte flere forskjellige former for e-mobilitet og utslippsfrie reisemåter, ikke bare innenfor byområdene, men også mellom byene, sier administrerende direktør i Allego, Anja van Niersen, og legger til:

– Det unike i dette prosjektet er ladehubene, der vi kombinerer flere forskjellige ladeløsninger for flere forskjellige elektriske kjøretøy ved den samme lokasjonen. Ladehubene kommer derfor til å ha optimal innvirkning og effektivitet på både energi og mobilitetssystemet.

Om samarbeidet
Fortum Charge & Drive og Allego er to av de ledende aktørene på utvikling og drift av ladeinfrastruktur for e-mobilitet i Europa. I september 2017 inngikk de to selskapene en samarbeidsavtale med hensikt om å skape en integrert og sømløs ladeopplevelse for elbilister i Europa. MEGA-E-prosjektet er et viktig resultat av denne avtalen.

Om Fortum Charge & Drive
Fortum Charge & Drive er pionerer innen ladeløsninger for elbil og er virksomme i en rekke land. Ladenettverket består i de nordiske landene av over 1800 ladere for elbil, hvorav 1200 av dem i Norge.

Charge & Drive har som mål å imøtekomme den økte etterspørselen i markedet for e-mobilitet ved å bygge skyløsninger for lading av elbil i verdensklasse. Charge & Drive Cloud tilbyr et intuitivt brukergrensesnitt for sluttbrukere og et back-end-system som støtter fjernstyring av ladestasjoner for ladeoperatører. www.chargedrive.com

Allego
Allego er en ledende tilbyder av ladeløsninger med høy ekspertise innen e-mobilitet. Allego står bak et nettverk av hurtigladere som strekker seg gjennom Nederland, Tyskland, Belgia, Storbritannia og Luxembourg, med mer enn 7300 ladeuttak i byområder og langs store fartsårer i disse landene.

Selskapet støtter bedrifter og elbilister via en skybasert serviceplattform. Skyløsningen tilbyr full støtte med tjenester for fakturering, overvåking av ladestasjoner, mobilapper, nettportaler, analyseverktøy og datakraft. Selskaper som benytter dette systemet kan gjennom sitt eget merkenavn tilby ladetjenester og løsninger til deres kunder, ansatte og besøkende på et globalt nivå. www.allego.eu

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: