Sterk åpning av Andreas Mikkelsen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sterk åpning av Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen så ut til å være tilbake på vinnersporet da en punktering sendte han ut av tetkampen i Rally Argentina. – Men vi har ikke gitt opp, sier Andreas, som ligger på sjuendeplass.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Den norske Hyundai-føreren var skuffet etter asfaltrunden på Korsika, og gledet seg til å få grus under hjulene igjen. Sammen med kartleser Anders Jæger var han optimistisk, og mente at en plass på seierspallen var innen rekkevidde i Argentina.

Det skulle rask vise seg at 29-åringen mente alvor. Han ledet årets femte VM-runde etter fire etapper, men advarte samtidig mot alle steinene som var gravd frem.

– Det er veldig mye steiner som er kommet ut i veien. Jeg gjør så godt jeg kan for å styre unna, men det ødelegger litt for rytmen, sa han etter SS3.

Og på SS6 skulle han bli et offer for de utfordrende forholdene. Han punkterte på høyre forhjul og tapte rundt 40 sekunder på uhellet.

Med bare ett reservehjul i bilen, måtte han være ekstra forsiktig og kunne ikke ta noen sjanser på de to siste etappene. Det gjorde at han tapte ytterligere tid.

– Vi måtte ha i bakhodet at vi ikke hadde flere reservehjul, og med enda en punktering ville vi vært ute av løpet. Derfor ble ikke den andre loopen slik vi hadde håpet, forteller Andreas.

Foran lørdagens etapper ligger den norske duoen på sjuendeplass – halvminuttet opp til teamkamerat Thierry Neuville på tredjeplass. Ott Tänak leder med drøyt 22 sekunder på Kris Meeke, som på sin side har snaut seks sekunders forsprang på Neuville.

– Jeg har på ingen måter gitt opp. Værmeldingen sier at det vil bli utfordrende forhold lørdag, så vi får se hva som skjer, sier Andreas med et lurt smil.

I WRC2-klassen ligger Ole Christian Veiby på en foreløpig tredjeplass, 29,5 sekunder bak ledende Pontus Tidemand og 9,3 sekunder bak Kalle Rovanperä – samtlige i Skoda Fabia R2-biler.

Rally Argentina fortsetter med syv etapper lørdag og tre på søndag.

Stilling etter fredagens etapper:

1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 1hr 30min 38.6sec

2. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 + 22.7sec

3. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 28.6sec

4. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 + 29.5sec

5. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 36.4sec

6. C Breen / S Martin IRE Citroën C3 + 41.2sec

7. A Mikkelsen / A Jäger NOR Hyundai i20 + 58.5

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: