Ford : Snøhetta i Fords autonom-kjør - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Snøhetta i Fords autonom-kjør
Norske Snøhetta blir en viktig faktor i Fords satsing på selvkjørende biler. Det er dette norske designselskapet som skal utforme det nye miljøet for dem som skal skape Fords nye produkter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det har ikke vært noen tog på Michigan Central Station siden Amtrak sluttet med den slags for 30 år siden. 

Og 30 år syns godt på denne og en rekke andre av Detroits monumentale bygninger. Motown har vært temmelig nedkjørt ganske lenge.

Men de siste årene har det skjedd masse. En rekke prosjekter bringer store deler av Detroit tilbake til nesten gammel storhet. Og det nye initiativet fra Ford vil være et viktig bidrag for å få byen skikkelig på fote igjen.

Snøhetta
Dermed gikk bilgiganten til norske Snøhetta med et spennende oppdrag. De skal gjøre om den svære sentralstasjonsbygningen til en ny forskningshub for «colloborative økosystemer» - eller utvikling av systemer for selvkjørende biler.

Dette betyr både en skikkelig make-over av den gamle stasjonen pluss en helt ny campus for forskjellige formål litt mer downtown.

Hele Corktown Campus skal dekke mer enn 110.000 kvadratmeter der Snøhetta skal stå i spissen for et program hvor Ford kommer til å investere mer enn en milliard dollar.

Selve stasjonen byr på 46.000 kvadratmeter over 18 etasjer. Egentlig en nydelig Beaux Arts bygning, tegnet av de samme som gjorde Grand Central Terminal i New York, og ferdig litt før første verdenskrig.

Frem i lyset
Innvendig byr særlig første etasje på perler som marmorvegger og doriske søyler. Kan nesten se ut som et romersk bad.

«Å bevare og utvikle dette landemerket vil være en sentral del av arbeidet med Fords nye Campus i Corktown-området» heter det fra Snøhetta.

«Michigan Central Station er et bygg som på mange måter forteller Detroits historie de siste hundre år», sier Bill Ford. «Vi hos Ford vil være med og skrive det neste kapitlet».

«Det er her deler av våre team skal jobbe og bo, som en del av nabolaget, sammen med kunder og naboer som vi ønsker å skape et bedre liv for», sa Jim Hackett – Fords president og CEO.

«Dette vil bli den type campus der den nye økonomien trives og utvikles – et samarbeidende økosystem der selskaper, utdanning, investorer, gründere og innovatører jobber sammen», lovte han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: