Pacemaker? Trygg i elbil. - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Pacemaker? Trygg i elbil.
En tysk undersøkelse slår fast at folk med hjertestarter eller pacemaker ikke får systemet forstyrret av at de nærmer seg en elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er opplagt helt begripelig at folk med pacemaker eller med intern defibrillator er engstelige for elbiler.

Det er velkjent at disse innretningene, som så effektivt holder dem i live, er følsomme for sterk elektromagnetisk interferens, og det er selvfølgelig nærliggende å tro at dette er noe som elbiler både er fylt av og omgir seg med.

Forskere i München, konsentrert rundt det Tyske Sentrum for Hjerte og Kretsløp-forskning (DZHK), har tatt for seg godt over hundre pasienter med det som på fagspråket åpenbart heter Implanterte Elektriske Hjertedingser (CIED).

Siden DZHK er en del av det Tekniske Universitet i München, kunne man utføre studiene i et rent laboratorium med elbilene på en prøvebenk, slik at bilen hele tiden ga maks ytelse.

Avanserte elektrokardiogrammer klarte ikke å påvise et eneste feilslag hos noen av forsøks-kandidatene.

Konklusjonen var helt klar: ingen fare for CIED-pasienter å kjøre elbiler. 

Dr. Carsten Lenners, en av vitenskapsfolkene, forklarer at «dagens elbiler er bygget slik at inne i bilen er man meget godt skjermet fra elektromagnetisk påvirkning. Utenfor er det ikke så bra», sier han og legger til at det faktisk er litt mer kritisk når man lader. 

Men selv om påvirkningen er større når man fyller, viste ikke målingene antydninger av problemer ved slike situasjoner heller.

Men han legger til at «elbiler og ladesystemer er i stadig utvikling slik at det vil være nødvendig med stadig forskning på dette området, for å holde øye med utviklingen.»

Men i dag er det åpenbart ingen blinkende lys som antyder fare.

Du finner rapporten her

Illustrasjon fra rapporten:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: