Audi : Klasseseier for norsk Audi-team - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Klasseseier for norsk Audi-team
Møller Bil Motorsport kjørte inn til sin andre strake seier i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det norske Audi-teamet er virkelig i flytsonen om dagen, og har så langt hatt en meget god sesong.

Det startet med en tredjeplass i april, før det ble andreplass i juni. I august gikk teamet så helt til topps i det årlige sekstimersløpet, og nå gjentok de bedriften ved å vinne lørdagens firetimersløp på den 24,4 kilometer lange banen.

– Dagens løp var helt perfekt for oss. Vi startet i pole position etter nok en knallsterk runde av Kenneth Østvold på kvalifiseringen, og vi viste også i løpet at vi var raskest, forteller teamsjef Marius Misfjord.

Kenneth Østvold hadde en god start og opparbeidet seg raskt en stor ledelse til de andre bilene i TCR-klassen. Men ettersom konkurrentene gikk inn til sitt første depotstopp etter åtte runder, unngikk de en rekke ulykker som skjedde på den niende runden.

Dette tapte Møller Bil Motorsport mye på, og da Håkon Schjærin kjørte ut fra depotet på runden etter, hadde han plutselig en konkurrerende Opel Astra hakk i hel. Schjærin kjørte jevnt med Opel-sjåføren gjennom hele sitt pass, selv om tyskeren kom seg forbi ved å bruke dragsuget på den lange rettstrekningen.

Da det var klart for det andre depotstoppet viste mekanikerne til Møller Bil Motorsport nok en gang hva de er lagd av, og takket være et kortere depotstopp enn konkurrentene kunne Atle Gulbrandsen kjøre ut på banen med en relativt stor ledelse.

Nå hadde Astraen fra Lubner Motorsport fått problemer, og det var Nürburgring-instruktør Any Gülden i en Seat Leon som lå på andreplass. Men Gülden tapte på hver eneste runde til Atle Gulbrandsen, som kunne kjøre inn til en soleklar klasseseier.

– Vi har vist eminent kjøring i dag. De tre raskeste rundetidene i TCR-klassen tilhørte oss. Dessuten gjorde mekanikerne en helt avgjørende jobb da de var så raske under det andre depotstoppet. Helt perfekt, avslutter Misfjord.

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er den 22. september.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: