Bakkerud klar for videre VM-satsing - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bakkerud klar for videre VM-satsing
I dag er det endelig bekreftet – Andreas Bakkerud er på plass i rallycross-VM i nytt team. Heldigvis for fansen, for han blir eneste nordmann i den øverste divisjonen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Andreas Bakkerud er klar for full sesong i FIA World Rallycross Championship 2019 i en Audi S1 RX Quattro som han kjørte til tredjeplass i VM i 2018 sesongen.

Teamkollega i det nye Monster Energy-teamet blir britiske Liam Doran.

– Jeg føler jeg hører hjemme i WorldRX, og har jobbet knallhardt for å komme tilbake, sier en stolt og engasjert Andreas Bakkerud.

– Det er en fantastisk følelse å endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi og er klar for en full sesong igjen! Det har vært en berg-og-dalbane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut, sier bergenseren.

– Vi er enda ikke i mål med alt og har fortsatt mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og bilen vet jeg er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud.

Monster Energy blir det nye teamets hovedsponsor, og Bakkerud har samarbeidet godt med både dem og Doran tidligere:

– Det var de som gav meg mulighet i SuperCar i EM i 2013, og som på mange måter gav min karriere en boost. Monster Energy var også en viktig brikke i årene med Hoonigan Racing Division, og jeg er utrolig takknemlig for at de igjen er den viktigste brikken i puslespillet for å få til en full VM-sesong, sier Bakkerud.

Han legger til at det er mye arbeid igjen:

– Flere ganger de siste ukene har jeg vært sikker på at dette ble en sesong fra sidelinjen, men vi gav aldri opp og pushet helt til siste minutt.

Jeg personlig er ikke i mål med mitt økonomiske budsjett, og sammen med alle #BakkerudBLUE partnere og supportere har vi en knallhard jobb foran oss for å komme i mål med hele sesongen – men jeg positiv og mest glad for å være på startlisten.

Han er optimistisk med tanke på sesongen:

– Vi vet jo hva denne bilen er god for, og målet mitt er definitivt å ta tittelen i år! Jeg var den som var nærmest Mattias og Johan i fjor – så presset og forventningen kan jeg like gjerne legge på meg selv med en gang – og gi full gass fra første meter.

Det var vært spenning knyttet til deltagelsen i årets VM etter at samtlige bilfabrikker har trukket seg ut. Men i dag har organisasjonen som arrangerer rallycross-VM lagt frem en liste som viser at 16 førere fordelt på seks team samt fire individuelle førere skal slåss om titlene.

Verken regjerende verdensmester Johann Kristoffersson eller hans teamsjef, Petter Solberg er påmeldt, og det er heller ikke Mattias Ekström.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: