Volkswagen : Elbilrekord på Nordsløyfa - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Elbilrekord på Nordsløyfa
Volkswagen ønsker selvsagt maksimal oppmerksomhet rundt elbilenes fortreffelighet nå som de snart ruller ut sin nye ID-satsing. Nå har de vært på Nordfsløyfa og slått en rekord ned i støvleskaftene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Gadd vite hvor mye Volkswagen har investert og hvor mange i motorsportdivisjonen deres som kun jobber med dette prosjektet. Men så går de også fra suksess til suksess, selv om de ikke akkurat er omgitt av konkurrenter.

Spesialkonstruksjonen ID.R drives av to elmotorer ned en samlet effekt på 500 kW (680 hk).

Den ble opprinnelig bygget for å sette ny rekord opp legendariske Pikes Peak. Det gjorde den selvsagt med glans, med tiden 7:57.148 var ingen konkurrenter i nærheten – uansett drivlinje.

Så hadde de en sjarmøretappe innom Goodwood i fjor sommer, hvor de satte bestetid for elektriske biler opp bakken. Og nå, som foreløpig siste prosjekt, har de satt elbilrekord på Nordsløyfa ved Nürburgring.

Og her snakker vi regelrett utklassing – Romain Dumas brukte 6 minutter og 5,336 sekunder rundt den ekstremt krevende banen. Det tilsvarer en snittfart på 204,96 km/t.

Dermed knuste han den tidligere elbilrekorden satt av en NIO EP9 i 2017 med hele 40,564 sekunder.

For Romain Dumas, en erfaren Porsche-fører som har vunnet 24-timersløpet på Nürburgring fire ganger, var det stas å sette nok en ny rekord.

– Personlig holder jeg Nordsløyfa for å være verdens beste, men samtidig vanskeligste bane. Jeg ønsker å takke teamet hos Volkswagen Motorsport som har gjort en fantastisk jobb med å tilpasse bilen til den krevende banen. En fantastisk opplevelse å oppleve grepet og akselerasjonen ut av svingene, sier Dumas.

Selv om lyden gir assosiasjoer til en tannlegetime, bør du nyte hele denne rekordrunden med Dumas bak rattet:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: