Konklusjon

Publisert

Innledning

Skal du ha en rå sportsbil er det ikke vanskelig å velge blant disse seks. Alfa 156 og Toledo V5 er litt for snille, og vi hadde i grunnen ikke regnet med at de ville kunne utfordre de barskeste i dette knippet. Alfaen er den mest sportslige og Selespeed-gearingen er en fryd å bruke når du har lært det å utnytte den. Men prisen med sportspakke blir drøy.

Toledo V5 har motor nok, men komforten dominerer mer enn den sportslige karakteren. En nydelig bil for den som vil ha "nok" motor i kombinasjon med mye utstyr og rimelig god komfort, men sportsbilen finner du ikke her.

9-3 Viggen er den råeste i selskapet. Kjøreegenskapene henger ikke helt med hvis du har ønske om å utnytte kjempekreftene på svingete norske veier. I området 60 til 90 km/t er kreftene for rå til det. Har du derimot tyske motorveier som mål, er dette meget behagelig transport som gir deg mulighet til å henge med Mercer og BMWer du vanligvis bare ser passere i venstrefilen. Accord 2.2R er racerbilen i dette følget. Nydelig kjøreegenskaper på landeveien kombinert med at det er letthåndterlig og har en fantastisk turtallsvillig motor gjør den til en bil som trives når svingene er krappe og kommer tett.

Mondeo ST200 er favoritt hos flere i testlaget. Den har ikke samme rå kjøreegenskapene som Accorden, men du verden hvor godt dens kapasitet på veien harmonerer med Vsekserens ytelser. God komfort, diskret design og krefter i overflod gjør dette til en utmerket bil for den som gjerne vil ha sportslig karakter og langtursegenskaper i en og samme bil.

En bil skilte seg ut blant de seks. Ikke fordi den er spesielt påkostet eller har et fancy eksteriør, men kort og godt fordi den er raskest på alle områder. Det er en drøm å dra Imprezas turboboxer til 7000 o/min. Kjøreegenskapene er førsteklasses. Denne bilen har et understell som er så godt avstemt at det trives på en knotete Rudskogen samtidig som den har veigrep og komfort nok til at rask kjøring på dårlige asfaltveier blir en lek. De første bildene av neste generasjon Impreza er allerede vist, og vi gleder oss.

LES VIDERE:
- Subaru Impreza
- Alfa 156- Seat Toledo- Ford Mondeo
- Honda Accord- Saab 9-3
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS