Jaguar X-Type 2.5 Sport møter Ford Mondeo 2.5 V6 Ghia og Rover 75 2.5 Connoisseur

Jaguar X-Type ypper seg i en klasse hvor det er mange om beinet. Vi har valgt å kjøre den mot lillebror Mondeo og Rovers mest luksuriøse SeventyFive.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 11 - 2001.

V-seksere for alle anledninger

X-Type produseres ved Fords fabrikk i Halewood, og de som leste lederen i forrige Bil aner vel at Jaguar har hatt noen mindre igangkjøringsproblemer. Det er ikke lett å legge om produksjonen fra Escort til Jaguar X-Type, og vår testbil i forrige Bil og denne månedens sølvgrå X-Type 2.5 Sport, var begge av tidlig produksjon. Jaguar har produsert 10.000 X-Type siden vår sølvgrå testbil rullet av samlebåndet. Det har hjulpet betraktelig, både finishen og kvaliteten er blitt bedre.

De som har fulgt med litt vet at X-Type og Mondeo bygges på samme plattform og har en rekke felles komponenter. Det er derfor interessant å se hva Ford har å tilby kundene som gjerne vil ha V6-motor. Og akkurat Fords tilstedeværelse gjør at Jaguar får litt ekstra pes – med en pris som ligger drøyt 130.000 kroner under en X-Type 2.5 Sport kan Mondeo være et attraktivt alternativ.

Det er vanskelig å unngå Rover 75 2.5 V6 når man snakker om X-Typekonkurrenter. Etter manges mening kunne Rovers toppmodell like gjerne hatt Jaguar på panseret. Designen er urbritisk. Den som har kjørt Jaguar XJ vil også kjenne igjen kjøreopplevelsen. I likhet med Jaguar XJ ligger også Rover SeventyFive på den komfortable siden.

LES VIDERE:
-
Ford Mondeo
- Jaguar X-Type- Rover 75- Konklusjon
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS