Konklusjon

Publisert

Testen

Det er ikke lett å velge blant disse tre, men A6 imponerer når det gjelder både komfort, finish og kjøreegenskaper, faktisk med så stor margin at vi anser Quattro som helt unødvendig for å hevde seg mot de to svenskene. Spesielt for dem som kjører på dårlige veier gir A6 et robust og solid inntrykk samtidig som komforten under slike forhold ligger en klasse over den vi finner i V70 og 9-5.

Hadde vi ikke sammenlignet med andre biler, vil de fleste vært kjempefornøyd med Volvo V70. Den er rask, lettkjørt og svært komfortabel, men på dårlig vei gir den et billigere inntrykk enn Audi A6. Volvoen får likevel pluss for en svært gjennomtenkt bagasjeromløsning og meget god plassutnyttelse. Etter vår mening bør Volvo jobbe med å forbedre støydempingen mot hjulopphengene og samtidig stramme opp understellet litt.

9-5 er faktisk en meget tiltalende bil i denne sammenhengen. Selv om den har litt høyere støynivå og ikke er like behagelig som V70 på veier med god standard, byr den etter vår mening på bedre totalkomfort enn V70 – først og fremst fordi den takler dårlig vei bedre. Praktiske løsninger og et velfundert utstyrsnivå gjør den til et fornuftig valg.

Med knappest mulig margin er derfor dette vårt valg:
1. Audi A6. 2. Volvo V70. 3. Saab 9-5.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS