Saab 9-5 2010
Datamanipulasjon: Carparazzi©
Saab 9-5 2010
Datamanipulasjon: Carparazzi©
Saab 9-5 2010
Foto: Carparazzi©
Saab 9-5 2010
Foto: Carparazzi©
Saab 9-5 2010
Foto: Carparazzi©
Saab 9-5 2010
Foto: Carparazzi©

Saab 9-5 på kornet

Det har vært sparsomt med spionbilder på nye Saab 9-5 hittil, men det er ingen tvil om at prosjektet fortsatt er på banen. Bokstavelig talt.

Publisert Sist oppdatert

Vi presenterte bilder av godt maskerte biler under vintertesting, og for en stund siden serverte vi datamanipulerte illustrasjoner fra Carparazzi. Men her er beviset for at Saab, tross krise i morselskapet GM, jobber ufortrødent videre med en ny 9-5. Og da er en av de viktige øvelsene å teste bilen på bane, som her på den tøffe og utilgivelige Nordsløyfa ved Nürburgring.

SE TIDLIGERE SAAB SPIONBILDER HER

Selv om dette er de beste spionbildene vi har fått tak i hittil, er fortsatt det meste av bilen skjult under kamuflasje. Men vi aner nye linjer, som en mer coupé-aktig takbue, noe som følger tidens trender. Og slik vi kjenner det fra for eksempel Jaguar XF, Opel Insignia eller neste generasjon BMW 5-serie som vi nylig viste bilder av. (KLIKK HER FOR Å SE)

Når mer av kamuflasjen fjernes, vil vi finne igjen designtrekk fra den kommende 9-4X (SE SPIONBILDER HER) – særlig i fronten.

Mer prestisje

Neste Saab 9-5 vil bli noe større og tyngre enn dagens modell, og en akselavstand som er strukket med 14 cm gir rom for et mer fleksibelt interiør. Dermed bør den stå seg bedre mot det Saab definerer som sine premium konkurrenter – Volvo S80, BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-Klasse.

NÅR KOMMER DE NYE BILENE TIL NORGE? SJEKK HER

Bilen på bildene er utstyrt med en 210-hesters firesylindret turbomotor, og varianter av denne vil leveres både for vanlig bensin samt i BioPower-utgave som kan kjøres på E85. I tillegg kommer en oppdatert utgave av dagens V6 på 2,8 liter samt et utvalg av dieselmotorer.

Drivlinjene blir altså en videreutvikling av dagens, uansett om Saab selges ut av GM-familien slik alle solemerker nå tyder på. Men med lansering av 9-5 på høstens Frankfurt-utstilling, er det altfor sent å gjøre omfattende endringer for denne modellen.

HOLD DEG OPPDATERT - motta gratis nyhetsbrev hver dag

Powered by Labrador CMS