Alfa Romeo 159 Sportwagon

Alfa Romeo 159 Sportwagon

Alfa Romeo 159 Sportwagon

Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo Spider

To nye Alfa i Geneve

Som ventet debuterer både 159 Sportwagon og Spider i Geneve. Nå er de første bildene sluppet.

Publisert Sist oppdatert

Det er vel ikke riktig å kalle 5-dørs utgaven av sedanen for Stasjonsvogn mer. Ikke Herregårds-etellerannet heller. Nå er vi inne på området Lifestyle-transporter.

Ikke har jeg sett lasterommet, og ikke har jeg sett noen informasjoner om laste-evne eller -volum heller. Men yttermålene er de samme, 466 lang for eksempel, og det ser slett ikke ut som om den nye hekken er tegnet med tanke på maksimal laste-evne.

Derimot kan den se ut som man har tenkt maksimal stil. Med de horisontale, slisseformede lysåpningene, med den skarpe spoileravslutningen på taklinjen og på de to massive eksosrørerene som forteller at du har valgt et av de sterkere motoralternativene.

Brera – men ikke i navnet
Spideren heter ikke noe med Brera, selv om det er Brera den er basert på. Men den følger Spider-tradisjonen på alle måter, ned til de to setene, så den har altså droppet Breras akseptable bakseter. Kanskje er det tekstiltaket (elektrisk betjent) som tar opp plassen der bak.

En følger også tradisjonen med å by på minst like mye komfort som sport. Skinn, to-sone klima, det meste av infotainment-elektronikken fjernbetjent fra rattet. For å nevne noe.

Dersom det er ytelser du vil snakke om, så leveres også den åpne med 260-hester V6 og firehjulsdrift. Pluss solid veltebøyle, men med kjøreegenskaper som storebror Brera skal man være passe dum, eller uheldig, for å få bruk for den.

Begge disse vil du nok få se i Norge i løpet av året.

Powered by Labrador CMS