Saab 9-7
Saab 9-7

Saab 9-7 i Europa

For en måned siden så jeg en bak-mål Saab 9-7X parkert på de Gaulle flyplassen ved Paris. Tatt inn privat, regnet jeg med. Egentlig en US-only-bil. Neste gang jeg så modellen var den utstilt på bilutstillingen i Madrid.

Publisert Sist oppdatert

Organisert
I begge tilfeller dreier det seg om trofaste Saab-folk som synes de har for lite å selge. Den franske bilen, viste det seg da jeg begynte å sjekke, var importert over Rotterdam der den var klargjort for Europa, og ble importert av Espace Defence Automobiles – en autorisert Saab-forhandler i Neuilly og Nanterre.

Bilen som var utstilt på den store bilutstillingen i Madrid sto riktignok ganske langt fra Saab-standen, men den hadde også nære Saab-forbindelser. Den sto på standen til Araguàs – en av de store offisielle Saab-forhandlerne i Madrid. Det var to forhandlere til på laget, en i Almeria og en i Girona, sammen har de kjøpt et antall biler som de selger i Spania for 57.900 euro.

Kraftig
Både i Frankrike og Spania er det 5,3 liters i utgaven som er tatt inn, den med en 300 hesters V8 motor. Bortsett fra en Saab-aktig front og et Saab’ete interiør (Lars Falk, stakkar, satt i bunkersen i Tech Centre i Warren, Michigan, i mange måneder og gjorde alt han kunne. Med det utgangspunktet kunne det ikke blitt bedre) er jo dette en Chevrolet Trialblazer hele veien.

Siden den spanske importøren smilte ganske fornøyd da jeg spurte ham om marginene her, er det vel ikke farlig å vedde noen kroner på at det allerede er norske interesser som lukter på denne bilen. Gunnulf Bergheim, som vet det meste om nisjemodeller, spesielt om de er amerikanske, og som har fått ganske utpregede Saab-interesser i det siste, er garantert på ballen. Hvis ikke skuffer han meg – og det er i så fall første gang.

Powered by Labrador CMS