Qoros med premium-konsept - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Qoros med premium-konsept
Kinesiske Qoros har vært ekstremt kjappe med å etablere seg som et bildesign-sentrum. De styrker posisjonen ved å henvende seg til de unge.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Jeg er imponert av Gert Volker Hildebrand. Tidligere sjef for blant annet Mini-design før han ble huket av start-up-fenomenet Qoros i begynnelsen av 2011.

Han fikk åpenbart glimrende vilkår fra denne nystartede kinesisk/israelske bilprodusenten, og har klart å plassere Qoros Design i sentrum av observatørenes oppmerksomhet i løpet av disse få årene.

Gjennomført
Det paradoksale er at det vi har sett av Qoros til nå jo slett ikke er eksepsjonelt – nærmest litt kjedelig og forutsigbart, vil sikkert mange si. Men poenget er at det kjedelige og forutsigbare (hvis det er det det er) er gjort så gjennomført dyktig hele veien.

Ikke et feilskjær i linjer eller flater, og dessuten har han og hans folk klart å sette en gjennomført grafisk profil på hele virksomheten, som mange veletablerte konkurrenter burde være smarte nok til å studere nærmere.

Og etterligne.

Bilene derfra debuterte i Genève i fjor. Samtidig utkom e Qoros-spesialutgave av det prestisjetunge bladet Auto & Design.

Da Qoros presenterte en ny avlegger i Genève i år, kom det jommen en ny spesialutgave av det samme bladet, som hadde enda mer å fortelle om selskapets mange designaktiviteter.

Prestisje
Det er klart det øker designavdelingens standing i denne viktige del av bilbransjen, og er også med på å trekke til seg de beste designerne som er på vandring der ute.

Noe av det vi kunne lese i den ferskeste Qoros-utgaven var at Hildebrand nå har to store designavdelinger. En i München og en i Shanghai.

Den siste ledes av Tim Pilsbury, han har hatt solide oppgaver både hos Nissan i USA og hos Seat i Spania, før han gikk til kinesiske SAIC før han altså ble rekruttert av Hildebrand.

Han har vært mentor for Jihoon Seo, en 29 år gammel koreaner som nå er ferdig med diplomstudiene i Coventry. Han har hatt internship-oppgaver hos Qoros, og er sponset gjennom de avsluttende studiene av dem. 

Diplomoppgave
Bilen han viste til diplomet kaller han Qoros 9 Sedan Concept, og skal være en flaggskipmodell for det nye merket. Bilen skulle kunne være klar for 2020 og den skulle representere selskapets nye «New Premium»-filosofi. 

(saken fortsetter)

Det er umulig å si noe ordentlig om forslaget når man må holde seg til fotografier av en 1:4,5 modell og til skisser, men vi ser enkle og moderne linjer, vi ser en del Qoros designelementer som går igjen (hockey-køllen), vi ser en coupé-liknende, elegant, hekk, vi ser en iøynefallende front og vi ser at Seo har forskuttert kommende amerikanske regler. Ikke noe sidespeil, de er erstattet av kameraer.

Ved eksamen fikk forresten Seo pris for de beste renderingene, «Best Flat Work» heter det i designsjargongen.

Det er også verdt å ta med seg at han er den åttende designkandidaten den unge bilprodusenten har ledet frem til en eksamen i løpet av de får årene den har eksistert.

At Hildebrand er interessert i ungdom er åpenbart. Og altså ikke bare på dansegulvet ved de årlige «Interior Motives» designstudent-prisutdelingene. Han tar dem med inn i design-hverdagen også.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: