Ford : Ford-racer designet av racere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Ford-racer designet av racere
Fordzilla P1 er en kommende gaming-bil som er designet av 250.000 gaming-interesserte rundt hele verden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Prosjektet startet midt under korona-nedstigningene da Fords designsentrum i Europa begynte å legge ut elementer til en kommende virtuell racer og ba folk stemme på de elementene de syntes skulle inn i en kommende bil.

Sakte og sikkert samlet man det hele til noe som nærmet seg en komplett bil, og det hele ble avsluttet med en avstemning om to forslag.

Den du ser her, tegnet av eksteriørdesigner Arturo Ariño, vant overlegent med nesten 85 prosent av stemmene. 

Så snart resultatet var klart begynte modellmakerne hos Ford å bygge en 1:1 versjon, og i motsetning til mange tilsvarende statiske konsepter er den også utstyrt med fullt interiør under den svære, jet-jager-liknende, transparente toppen.

I forhold til utkastet det ble stemt over er den lett endret, fronten er litt mer lik GT90 for eksempel. Men den er egentlig veldig trofast mot det det ble stemt over.

473 x 200 x 89,5 cm er målene, men hvordan den skal drives er langt fra klart. Det kommer til å bli en ny stemmerunde der gamerne kan komme med innspill om tekniske data.

(saken fortsetter)

Ford er helt klare på at de skal utvikle dette prosjektet slik at du en gang kan spille med den. Men de er ikke like klar på hvilken plattform du vil komme til å finne den på.

Da den ble presentert på denne høstens Gamescom var det imidlertid ganske mye snakk om Assetto Corsa. I så fall vil du kunne kjøre den på den nye KNA Raceway i Rogaland. Assetto Corsa har hatt den kjørbar lenge.

Det er litt morsomt at mer enn 100 år gamle Ford går til folk som kanskje er så langt unna målgruppen deres som det er mulig å komme, for å be om råd for fremtiden. Dette har sikkert spredt kunnskap om merkevaren langt utenfor dem med klassiske kunnskaper om bil.

Det opprinnelige Team Fordzilla, med lag i Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og UK, fortsetter på https://teamfordzilla.com, men nå er også P1-prosjektet bygget inn der.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: