Lotus : Ny Lotus på gang - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
28 bilder i galleri
Ny Lotus på gang
Allerede før Lotus har fått sin topp-modell Evija skikkelig på lufta, er de i gang med sin neste. Prototype-produksjonen iverksettes i år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Lotus har offentliggjort et teaser-bilde av den nye bilen, sammen med tre fire slektninger. Sannsynligvis spesialmodeller som spinnes av denne nye type 131.

Lotus trenger nemlig flere modeller i dette segmentet, for samtidig som de forteller om en ny bil, der de har investert 100 millioner pund i nye produksjonsanlegg, avslører de at dette er siste år for Elise, Exige og Evora.

Og det minner meg om en annen ting, før vi går videre. I og med at Evija har typenummer 130, har jeg fått bekreftet at Lotus holder på med samme modellpolitikken de har fulgt siden de ble født.

Nye prosjekter telles fortløpende, uansett om det er racing eller gatebil. Seven var 7, 11 var 11 og Gold Leaf Formel 1 var 47.

Da har det ikke skjedd mye siden Elise med typenummer 111 i 1996, men når jeg tenker meg om så har det jo ikke det.

Vi vet ikke mye om den kommende bilen, men vi vet i hvert fall at de fortsetter med aluminium-chassis-oppskriften (med norske røtter) som startet med Elise.

De har nemlig bygget en ny fabrikk i Norwich der man skal produsere rammene til den nye bilen, fremdeles etter den gamle oppskriften: ekstrudert og limt sammen.

Det sies ikke noe om kapasiteten der (bortsett fra «flere tusen»), men at de skaffer distriktet 125 nye arbeidsplasser og at det i år skal bygges 1500 rammer for de utgående modellene.

Bilene bygges fremdeles i Hethel, 35 kilometer fra det nye anlegget.

Se forresten ikke bort fra at her vil det også kunne bygges franske Alpiner

Selv om Lotus er eid av Geely og Alpine slett ikke er det, burde ikke det være til hinder for smart samarbeid, og Lotus og Alpine skal nå se på mulighetene for sammen å vurdere en ny, helelektrisk sportsbil.

Det er også snak om å utvide samarbeidet til bilsport på høyt nivå, langdistanseracing og Formel 1.

Da begynner det å bli spennende, for Renaults Formel 1 satsing er nå lagt under Alpine, der de har fått ny sjef. Laurent Rossi var sjef for Strategi og Forretningsutvikling i Renault-Gruppen før han ble Alpinesjef for noen uker siden. Han har hentet Davide Brivio som sportssjef.

Han er gammel MotoGP-mann og ledet Suzuki-teamet da Joan Mir tok VM-tittelen. Og det med et budsjett halvparten av Ducatis ble det sagt.

Han var også mannen bak Valentino Rossis merch-innsats. Den ble også glimrende gjennomført. Rossi er vel en av sportens rikeste, blant annet på grunn av salg av navnet, men det har jo overhodet ikke endret folks oppfatning av en jordnær, nøktern, glad og spinngal motorsykkelkjører. Med andre ord: god merch-administrasjon.

Blir dette et samarbeid er Lotus kommet i Godt Selskap.

Alpine også, forresten. Lotus er kanskje liten på produksjon, men en kjempe på teknologi, kunnskap og erfaring.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: