Audi : Skal Audi prøve seg i nok en nisje? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Skal Audi prøve seg i nok en nisje?
SPIONBILDER: De viktigste konkurrentene har allerede sine modeller, og nå ser det ut som også Audi vil lansere det amerikanerne definerer som en «full-size» SUV.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mercedes har i mange år hatt sin store GLS (tidligere GL), og BMW lanserte sin X7 for et par år siden, så det er svært naturlig at også Audi vil toppe SUV-rekken sin med en ekte 7-seter.

Nylig gjenoppsto også en klassisk betegnelse hos Jeep da en ny Grand Wagoneer ble presentert

Testbilen på bildene er en bastard basert på en modell som selges i USA, Volkswagen Atlas, men den har en front som antyder at det kan dreie seg om en ny toppmodell fra Audi som det i så fall vil være naturlig at får betegnelsen Q9.

Navnet er registrert for mange år siden og ligger klart til bruk.

Atlas er basert på en strukket versjon av MQB-plattformen som de siste årene har ligget under en rekke av konsernets modeller, men det er nok naturlig at MLB-plattformen som ligger under Q7 og Q8 vil tas i bruk for en eventuell Q9.

Det er ikke første gang vi har fått antydninger om en full-size Audi-SUV. Det har vært antydet fra ledende Audi-personell at de trenger en større modell enn Q7 og Q8 for å tilfredsstille potensielle kunder i Kina, Midtøsten og USA hvor store SUV-er er populære.

Se heller ikke bort fra at andre merker i VW-familien kan være interessert i en stor SUV og dermed være med på å dele utviklingskostnadene. Bentley har antydet at en SUV kan bli merkets fremtidige flaggskip som erstatning for den utgåtte Mulsanne.

Allerede i 2016 viste Volkswagen T-Prime Concept GTE til stor applaus for et kinesisk publikum. Der selges en nær slektning av Atlas under betegnelsen Teramont, men det er sikkert plass til en mer prestisjetung modell med fire ringer i fronten også.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: