Oldsmobile bobil
Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Disse er blant de elevene som har sørget for at det nå er like før 2,2 tonn Oldsmobile med seks liters V-åtter tar av. Fra venstre: Aleksander Madsen, Sebastian Andersen, Oliver Solberg og Henrik Nilsen. - Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Ansvarlige for dette og mange tilsvarende prosjekter fra Ås VG er Avdelingsleder, Teknologi- og industrifag, Tor Gunnar Karterud (t.v.) og Faglærer Espen Enerhaugen. - Foto: Jon Winding-Sørensen
Oldsmobile bobil
Foto: Jon Winding-Sørensen

Til himmels i gammel Olds

I disse dager har du muligheter til å skaffe deg en utrolig og enestående bobil. Og samtidig bidra til at Ås Videregående forårsaker enda flere glade mennesker.

Publisert Sist oppdatert

Elevene på Ås VGS, først og fremst de som bruker dagene sine på bil, følger også i år opp en glimrende, gammel oppskrift derfra.

De tar et tvilsomt utgangspunkt, gjør det mer enn brukbart, og så enten gir de det bort til noen som kan tenkes å ha bruk for det – eller de selger det. Med et godt formål blinket ut som mottaker for det de greier å skaffe.

Sist vi var borti dem var da de hadde pimpet en praktfull BMW som de ga bort til TV-aksjonen for noen år siden.

Mer enn 50.000 kroner gikk den bilen for.

I år er det noe virkelig sært som skal selges til høystbydende.

I vognkortet står det Oldsmobile Delta 88 Sedan 1978-modell – som har bodd i Norge siden starten.

Tidlig på 80-tallet ble den av en eller annen grunn bygget om av Rico Bilinnredning på Karmøy, som kuttet bort alt bak forsetene og monterte på en av de plastboksene man kan montere bak på en pickup hvis man heller vil bo for seg selv når man skal på ferie og allikevel har stengt forretningen.

Etter den operasjonen ble bilen blant annet eid av Indremisjonen i Ålesund før den endte i Son på østsiden av Oslofjorden.

Der fikk den sitt andre nye påbygg – nærmere kommer du ikke Norwegian på landeveien.

Til og med døren og den nedfellbare trappen stemmer.

For ikke å snakke om potta. Plastkomfort og den plassen brukeren har gjør det klart at det er liksom ikke der man slår ut med armene.

Så ble den avregistrert i 2018 og for ikke lenge siden banket eieren på døra til Ås VG og ville gi bort.

Espen Enerhaugen, faglæreren som startet dette kjøret for mange år siden, og skolens avdelingsleder for teknologi, Tor-Gunnar Karterud, er ikke kjent for å si nei takk til noe som både kan bli en meningsfull utfordring for elevene og en kilde til positiv innsats i lokalmiljøet.

De så jo med en gang at denne ikke akkurat passet som en slags minibuss man kunne kjøre pensjonister rundt i.

Men at den kunne bli et objekt som garantert ville skape oppsikt, interesse og – til slutt – noe cash som kunne legges i noe samfunnsnyttig, var de overbevist om.

Så de takket pent ja.

Her har elevene som jobber med skade og lakk hatt utfordringer på rekke og rad – som det ser ut som de har løst. Og de virket slett ikke lei den, sist vi inspiserte objektet.

Men nå er den klar og skal selges.

Og da er også de få manglene på PKK utbedret. Det ble mangel på styreledd, ujevne bremser bak samt blinklys som ikke virket.

Aarnes amerikanske bildeler har allerede deler på vei til oss, sier Karterud, så det blir blant annet nye bremsebånd og hjulsylindere bak.

Her finner du annonsen på FINN – følg med, denne kan bli et sterkt kontaktskapende element på Norge-rundt-turen din i sommer.

Powered by Labrador CMS