Maxus : Nøktern el-SUV fra Maxus - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Nøktern el-SUV fra Maxus
Utvalget av elektriske SUV-er øker stadig. Nå presenterer Maxus et nytt alternativ som kommer til Norge våren 2022.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Maxus varebiler har vært på det norske markedet siden 2018, og i fjor lanserte importøren, RSA som også selger Suzuki, Isuzu og BYD, 7-seteren Euniq5 som det hittil i år er registrert 212 stykker av på norske skilter ifølge OFV.

Det ble tidlig kjent at det også skulle komme en SUV fra Maxus, men få detaljer om denne har vært kjent.

I dag forteller RSA at bilen med betegnelse Euniq6 SUV kommer på markedet våren 2022. Bilen får en introduksjonspris på 369.900 kroner i en velutstyrt og romslig utgave.

Prisen gjelder ifølge importøren ved bestilling innen utgangen av 2021 og inkluderer en Exclusive tilbehørspakke som de har verdsatt til 50.000 kroner.

Bilen har en batteripakke på 70 kWt som skal gi en rekkevidde på 345 kilometer basert på WLTP-syklusen. Ombordladeren har en effekt på 7,2 kW for hjemmelading fra egnet ladeboks.

Når det gjelder hurtiglading får vi ikke oppgitt ladehastighet, men får vite at det tar 35 minutter å lade 30-80 prosent ved optimale forhold.

Motoren har en effekt på 177 hk og maks dreiemoment på 310 Newtonmeter, tilsvarende drivlinjen i Euniq MPV. Det betyr nok også at den leveres med forhjulsdrift, selv om dette ikke er oppgitt i pressemeldingen.

SUV-en har en lengde på 4735 mm, er 1860 mm og 1736 mm høy. Akselavstanden er på 2760 mm og bakkeklaringen på solide 190 mm. Det betyr for eksempel at den er ni centimeter lengre, en centimeter smalere og 12 cm høyere enn en Skoda Enyaq som har et bagasjerom på 585 liter.

Importøren oppgir at bagasjerommet har en kapasitet på 754 liter, noe som høres enormt ut på en bil i denne klassen. De forteller også at bagasjeromsgulvet kan justeres i to høyder.

Blant utstyr nevner vi panorama soltak, full LED og 18-tommers felger. Vi loves et «gjennomført og moderne interiør med sorte skinnseter og lekre detaljer.»

– Vi gleder oss veldig til å introdusere denne store SUV-en for det norske markedet. Vi har stor tro på at bilen vil bli en familiefavoritt, med svært romslig bagasjeplass, masse utstyr og ikke minst et flott design – og det uten at man trenger å tømme lommeboka, sier salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen.

– Vi opplever allerede stor interesse rundt bilen. Dette er bilen som skal sette Maxus på kartet som et personbilmerke, i tillegg til et varebilmerke.

Euniq6 kan bestilles hos din Maxus-forhandler i dag. Den er leveringsklar fra mars 2022, og mens mange i bransjen sliter med lange leveringstider lover RSA en bra leveringssituasjon.

Disse forhandler Maxus i Norge

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: