Hemmelig BMW på Oslo-besøk

Her er en BMW-kortesje som har forvillet seg inn i Oslo sentrum. En våken BilNorge-leser reagerte kjapt nok til å få filmet dem.

Publisert Sist oppdatert

Daniel Moen Hansen var på vei til jobb i Sky-Labs da han plutselig kom over en karavane med tre kamuflerte BMW-er ved Grensen, midt i sentrum av Oslo. Han fikk raskt satt mobilen i videomodus og siket seg et opptak.

Minutter senere var han på tråden min og fortalte om hendelsen, og jeg var selvsagt nysgjerrige på å ta en nærmere titt på opptaket.

Daniel mente det dreide seg om neste generasjon M5, og etter å ha studert opptaket er det liten tvil om at han har rett i det.

For selv om bilen fortsatt er godt kamuflert ser vi den aggressive fronten som nesten subber i bakken, et kamuflert scoop på panseret og de doble eksosrørene på hver side.

Det vi kan se av interiøret, som setene med høye nakkestøtter og sidestøtter, er typisk BMW M.

Og når testsjåføren i tillegg brifer med et godt hørbart tråkk på gasspedalen, feier han all tvil til side.

Les også: Ny BMW 5-serie, mer av alt

Vi opplever stadig at kamuflerte biler fra flere produsenter kommer med Kiel-ferga til Oslo for deretter å kjøre nordover og krysse over til sine testanlegg i Nord-Sverige hvor våre spionfotografer står og venter på dem.

Men jeg kan ikke huske at vi tidligere har fått video av kamuflerte biler midt i Oslo-gryta som den Daniel nå har vært så snill å dele med oss. Her må det være sjåfører som hatt et ærend eller blitt lurt trill rundt av navigasjonsanlegget.

Foreløpig er det sparsomt med offisiell informasjon om M5, dermed vet vi ikke så mye mer enn det vi skrev da vi presenterte de første spionbilder av bilen for et år siden.

Det betyr V8 med TwinPower turboteknologi med drøye 600 hester og et solid dreiemoment. Det synes klart at BMW for første gang velger firehjulsdrift som standard i M5, men med mulighet for å sende alle kreftene til bakakselen om det er ønskelig.

Siden bilen ikke dukket opp i Genève er neste store messe i Europa IAA i Frankfurt i september. Men du får neppe se noen M5 på veien før tidligst våren 2018.

En stor takk til Daniel Moen Hansen som delte videoen med oss.

Powered by Labrador CMS