Mondeo-prisene klare

Prisene på nye Ford Mondeo er klare, og snart er de første bilene på plass i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Mondeo er en svært etterlengtet modell i Ford-systemet, og to år forsinket er den snart på plass hos forhandlerne.

LES: Mer om nye Mondeo

Ford hevder selv at introduksjonsprisene er attraktive, og da har de sikkert sammenlignet grundig mot de tradisjonelle konkurrentene i dette segmentet, Passat og Avensis.

Foreløpig har Volkswagen kun gitt oss en forsmak på hva den nye Passat-modellen skal koste, og i dette bildet virker Mondeo svært gunstig.

Det gjør den også i forhold til Toyota Avensis.

Men har de sammenlignet prisene med bestselgeren i segmentet? Det er nemlig Skoda Octavia som troner suverent på toppen, med neste like mange biler som de to neste, Passat og BMW 3-serie, til sammen.

Ford nevner som eksempel 328.000 kroner for Mondeo stasjonsvogn med 1,6-liters dieselmotor på 115 hk og utstyrsnivå Titanium.

For kr 378.000 får du en bil med 2,0-liters dieselmotor på 150 hk, Powershift og samme utstyrsnivå.

Her ser du priser og data for Skoda Octavia – så kan du sammenligne selv.

Av tilgjengelig teknologi i nye Mondeo fremhever Ford:

  • Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse for å unngå personer i veibanen – systemet kobler automatisk inn bremsene dersom sjåfør ikke reagerer på advarselen.
  • Ford`s adaptive LED frontlysteknologi med dagslyslignende lys hvor lysvinkler og intensitet justeres automatisk ut fra kjøreforholdene.
  • Oppblåsbare sikkerhetsbelter i baksetene som i løpet av 40 millisekunder fylles med luft slik at sikkerhetsbeltene dekker et område av overkroppen som er fem ganger bredere enn et konvensjonelt belte ved sammenstøt.
  • Parkeringsassistent med funksjonalitet for vinkelrett parkering og automatisk lukeparkering uten at sjåføren behøver å røre rattet.
  • AWD – Fords intelligente firhjulstrekksystem lanseres på Ford Mondeo, dette til stor glede for norske bilkjøpere (tilgjengelig noen måneder etter lansering).

Nye Mondeo Titanium inneholder som standard blant annet 17’’aluminiumsfelger, DAB radio/CD-spiller med SYNC, Active City Stop, filskifteassistent, trafikkskilt gjenkjenning, føreroppmerksomhet-overvåkning, cruisecontroll, takrails, nøkkelfri adgang og start, automatisk klimaanlegg med to soner, elektrisk innfellbare speil, skiluke, sportsseter og mye mer.

- Med ny Mondeos overbevisende design, rikholdige utstyrsliste og konkurransedyktige priser, har vi store forventninger til hvordan nye Mondeo vil bli mottatt av bilkjøpere i denne klassen, fastslår adm. direktør Steve Kimber i Ford Motor Norge.

Powered by Labrador CMS