Endelig over mellom BMW og Rover

Nå som motorfabrikken i Longbridge skal overføres til MG Rover, sammen med en sjekk på 93 millioner pund, blir det satt et endelig punktum for alle skilsmisse-formalitetene mellom de to. Nå er alle formelle bånd klippet over.

Publisert

Etter det har det imidlertid vært diskusjoner om verdier og mengde, for eksempel har det ikke vært helt åpenbart hvem som eide motor- og gearkasse-fabrikken i Longbridge, selv om ingen har hatt problemer med å fordele selve den store samlefabrikken.

Også verdifastsettelser som lå til grunn for avtalen har vært diskutert dette året, men nå er man åpenbart blitt enige om både dette og det andre. Phoenix får 93 millioner pund og drivlinje-fabrikken, som sysselsetter 1600 mann, skal overføres til MG Rover.

Det som BMW nå er i ferd med å gjøre er å kvitte seg med plate-fabrikken i Swindon, der man presser karosseriplater og tjener gode penger på det. Den fabrikken er det imidlertid ingen diskusjon om, så den kan BMW selge til høystbydende.

Det antydes at Swindon og Motorfabrikken til sammen er verd nesten 500 millioner pund, selve bilfabrikken i Longbridge var også verd noen kroner. I tillegg investerte BMW minst 4 milliarder pund i sitt seks-års Rover-eventyr. Utrolig nok: alle tap er allerede tatt, og BMW tjener bedre enn noensinne.

Powered by Labrador CMS