Saab AlcoKey
Saab AlcoKey
Saab AlcoKey
Saab AlcoKey
Saab AlcoKey
Saab AlcoKey
Saab AlcoKey
Saab AlcoKey

Saabs AlcoKey nærmer seg

Det er over to år siden vi første gang skrev om Saabs promillenøkkel. Nå er den snart klar for salg.

Publisert Sist oppdatert

De siste tall (2005) fra det svenske Vägverket indikerer at promille er en faktor i så mye som 35 % av alle fatale ulykker på svenske veier. Nå er Saab snart klar med en løsning som tar dette problemet på alvor.

Det er en separat enhet med radiosender som Saab har utviklet. De har foreløpig ikke klart å få den inkludert i bilens nøkkel, slik de opprinnelig planla, men enheten er omtrent på størrelse med en kompakt mobiltelefon.

Dersom sjåføren blåser grønt, får han lov til å starte bilen og den muligheten holdes åpent i ti minutter før han evt. må avgi en ny prøve. Hvis han har promille er det umulig å starte bilen før ny prøve er avgitt en stund senere.

Saab har for tiden 100 testbiler som er med i et prøveprosjekt, og disse benyttes av taxiselskaper og av ledelsen i Saab. Det er ønsker fra storkunder som driver taxi- og flåtevirksomhet samt fra Vägverket som har fått Saab til å utvikle systemet.

Saab sier deres AlcoKey foreløpig kun skal markedsføres i Sverige, og de regner med en prislapp på ca. 3000 svenske kroner.

Så ser du en halvfull svenske som lener seg på en Saab, så ikke la deg overtale til å blåse i dingsen han holder frem.

LES OGSÅ: Saab tester alkonøkkel

Powered by Labrador CMS