Subaru med diesel innen to år

Moderne dieselmotorer er nærmest et must for å lykkes i dagens Europa. Derfor er det nok en del Subaru-representanter som nå puster lettet ut.

Publisert Sist oppdatert

Det var på en pressekonferanse i Genève at Subaru-president Takenaka avslørte at de jobber med en moderne dieselmotor. Innen to år skal den være på markedet, først i Outback. Til nå har utviklingen pågått i fem år og er på det nærmeste fullført slik at det nå er testing samt klargjøring av produksjonslinjene som gjenstår.

Motoren får et slagvolum på 2 liter og vil yte ca 160 hk med et maks dreiemoment på rundt 350 Newtonmeter. I kjent Subaru-tradisjon er motoren en boxer plassert i bilens lengderetning for å gi bilene et lavest mulig tyngdepunkt.

Adm. direktør Kåre Foss i Subaru Norge er glad for endelig å få diesel på programmet og regner med ytterligere salgsvekst på tross av at Norge sammen med Island og Sveits er de beste markedene for Subaru i Europa. En vinter som den vi i år opplever på Østlandet, legger neppe noen demper på salget for Subarus firehjulstrekkere.

Powered by Labrador CMS