Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed
Qoros Qloud Qubed

LA Design: Qoros

Som vanlig har bilutstillingen i Los Angeles invitert fabrikkenes designavdeling til å komme med sin oppfatning av et gitt tema. I dag slipper vi til Qoros Design.

Publisert Sist oppdatert

Qoros må betegnes den kinesiske bilprodusent-raketten ut fra hva de har presentert de siste årene. Deres forslag heter Qoros Qloud Qubed og kommer fra deres studio i Shanghai.

Qoros er også en av dem som tar disse oppgavene på alvor. Ikke minst vises det ved at designsjefen selv, Gert Hildebrand, står oppført som leder for hele dette prosjektet.

Og det tror jeg virkelig på – en av bemerkningene i beskrivelsen er så typisk hans – jeg skal komme tilbake til det.

Qoros beskriver en gjenstand som er dels bil og dels er personlig assistent. Det er Qlouden som har utviklet seg til en intelligent flerdimensjonal, kall det gjerne administrator. Administrator av deg.

I virkeligheten overtar «hun» mange av jobbene dine. Hun heter Qloud Qubed og er i dette tilfellet noe som er så elegant og dynamisk og samtidig så enkelt at hun til fulle speiler Qoros merkevaren.

Q er da brukerens nærmeste medarbeider og utvikler etter hvert en forståelse av hva brukeren vil og hvordan han oppfører seg, og Q er også den beskyttende engelen som sørger for at ikke noe galt kan skjer.

Når hun tar form av denne bilen er hun på plass og overvåker alt føreren gjør hele tiden.

Dersom hun merker at føreren kanskje er litt ukonsentrert, eller kanskje til og med litt indisponert – «særlig på fredagskveldene» (og det er her jeg merker Gert Hildebrand ganske tydelig), sørger hun for at Q går over i automatkjøring-modus slik at hun overtar kommandoen og får brukeren og passasjerene trygt hjem

Interiøret kan bygges opp etter alle ønsker, og er dimensjonert etter en gjennomsnitts kinesisk tobarns familie anno 2029.

«Bilen» er høy og smal – tilpasset fremtidens gatebilde. Og førerstolen lar seg snu, fremover hvis du vil kjøre selv. Bakover hvis du vil hygge deg med de andre og la Q automatkjøre.

Powered by Labrador CMS