Branson for bio

Virgin-sjefen, Sir Richard Branson ivrer stadig for et grønnere miljø. Nå har han skaffet seg ny bil, og lover store beløp til forskning.

Publisert Sist oppdatert

Sir Richard Branson med sin nye Saab 9-5 BioPower

Det er over fire år siden vi kunne fortelle at selskapet Virgin Cars skulle kjøpe et tre av Future Forest for hver nye bil selskapet solgte – anslått til ca 7.500 det året. Nå har sjefen sjøl skaffet seg ny bil – en Saab 9-5 BioPower.

Bilen skal kjøres på E85 og er et av Bransons mange bidrag mot vår tids største utfordring – global oppvarming. Da har mottok bilen hadde Virgin-sjefen følgende kommentar:

- Jeg er sikker på at bio-fuel er viktig for fremtiden, både for bil- og flyindustrien, en visjon vi deler med Saab. Det er på tide at biler som denne får samme fordeler i UK som andre grønne biler, som for eksempel avgiftsfri tilgang til London.

Grønnere fremtid

- For øyeblikket lages bio-etanol av forskjellige jordbruksprodukter, men i fremtiden skal det produseres fra celluloseavfall, som kvister og grener, og da blir bio-etanol det optimale, grønne drivstoffet, fortsetter Branson.

Tidligere i år annonserte Virgin Group at all profitt og realisering av egenkapital generert i løpet av de neste ti årene fra deres transportselskaper, inkludert Virgin Atlantic og Virgin Trains, skal investeres i teknologi knyttet til fornybar energi.

Man antar dette dreier seg om beløp i størrelsesorden 20 milliarder kroner, og Virgin Fuel har allerede investert i produksjon og distribusjon av bio-etanol og vil forske videre på bio-etanol og alternativt drivstoff for flyindustrien.

Det står respekt av holdninger som dette.

Powered by Labrador CMS