Fra diesel til etanol

Svenske BSR er nok mest kjent for de som vil ha ekstra ytelser. Men de kan også tre støttende til for dem som ønsker å fremstå som mer miljøvennlige.

Publisert Sist oppdatert

BSR kan hjelpe dem som vil gå fra diesel til etanol

Diesel til etanol

Nylig viste selskapet hva de omtaler som verdens første etanoldrevne dieselbil på Motormässan i Malmö. Bilen er en Saab 9-3 med dieselmotor som etter ombyggingen kjøres på E95 (95 % etanol).

Prosjektet er gjennomført i samarbeid med SEKAB, som produserer og distribuerer etanol, samt EU-prosjektet BEST (Bioethanol for Sustainable Transport).

Etter konverteringen yter bilen 195 hk og har et maks dreiemoment på 410 Nm. Forbruket skal være kraftig redusert – under tester har den klart seg med en halvliter på mila ved langkjøring.

95 % kutt

Grunnet drivstoffet reduseres de fossile CO2-utlippene med 95 prosent og utslipp av partikler er i følge BSR så godt som ikke eksisterende.

På sine hjemmesider hevder BSR at de har drevet med konverteringer siden 1997 og at de like lenge har bearbeidet myndighetene for å endre regelverket. Fra 1. juli endres lovverket slik at det åpnes for konvertering av biler til alternativt drivstoff.

I 2003 konverterte BSR en rallybil til å gå på E85, et drivstoff som i dag benyttes av mange rallyførere. Nå ønsker de å demonstrere at etanol også er et alternativ for dieselbiler.

Les mer på http://sv.bsr.se/

Powered by Labrador CMS