Saab-modeller flagges ut

Saab vil flytte produksjonen av både 9-3 og 9-5 fra Trollhättan til Tyskland. Begge dagens Saab-modeller skal produseres hos Opel i Tyskland. Men Saab skal fortsatt produsere biler i Trollhättan.

Publisert Sist oppdatert

”Made by trolls i Trollhättan har vært slagordet Saab-folket har elsket å bruke. Nå blir det ingen ”troll som lengre skal produsere Saab 9-3 eller 9-5. Ledelsen i GM har bestemt at produksjonen skal skje ved Opels fabrikker i Tyskland. Der vil GM drive samproduksjon av Saab og Opel.

Nye modeller
Men det skal fortsatt produseres biler i Trollhättan. Saabs fabrikk skal ha en kapasitet på 100-150.000 biler i året, og ved siden av å bygge den nye forhjuldrevne Cadillac, skal det produseres en helt ny bilmodell der. Og den skal, i følge General Motors, selges både som Saab og Opel.

GM-ledelsen vil ikke gi detaljer om den nye modellen. Men det blir en ”nisjebil for spesielt interesserte. Trolig kan det enten bli en roadster eller en coupé. Saab har allerede vist skisser på en roadster – og slike visninger bruker ofte å være signal om noe nytt som kommer.

General Motors lover at de på den internasjonale bilutstillingen i Detroit skal komme med flere nye, spennende modeller. Trolig vil det inkludere en ny Saab som senere også kan få navnet Opel. Ledelsen i GM sier ”den nye Saab/Opel fra Trollhättan vil kunne være i markedet i 2007”.

Svenske Aftonbladet uttaler i dag at bilen som skal lages i Trollhättan er en ny 9-2 som deler plattform med Opel Astra. Andre spekulasjoner går ut på at det er en Opel Astra Coupé som erstatning for den utgåtte Bertone-modellen.

Powered by Labrador CMS