Tyskere vil redde Saab

En gjeng tyske entusiaster vil redde Saab ved å samle nye aksjonærer via nettet.

Publisert Sist oppdatert
Rescue Saab
Her er de tre bak ideen; Tobias Kaboth, Michael Hesse, Carsten Seifert (fra venstre)

Med sjefen for Saab-forhandleren i Dresden i spissen har en gjeng tyske entusiaster dratt i gang nettaksjonen ”rescue-saab.com”. Etter tre døgn nærmer man seg 10.000 støttespillere.

I følge de som står bak redningsaksjonen er ikke Saab-eiere som andre bileiere. De er spesielle, entusiaster og individualister. Ja i følge rescue-saab.com er de visjonære og skapere.

Mange bekker små

Derfor tror man at man gjennom denne aksjonen skal samle tilstrekkelig antall medlemmer som er villige til å betale mellom 50 og 500 Euro slik at man kan kjøpe Saab, enten fra GM eller et konkursbo.

- Rykter og negative nyheter kommer hele tiden. Rapportene om tilbakegangen for det tradisjonsrike Saab-varemerket blir stadig sterkere. Det gjør at kundene våre ringer hele tiden for å få vite siste nytt, og forteller oss at ikke noe annet merke kan være et alternativ for dem, sier Tobias Kaboth hos mobilforum Dresden.

Entusiastene er allerede i gang med å få på plass det formelle rundt innsamlingen av pengene. Alle som betaler inn penger til prosjektet skal være sikret at de får igjen pengene sine om det ikke kommer inn nok til å kunne kjøpe selskapet.

Initiativtakerne innser at de kan bli sett på som gale, men påpeker at det nok er nødvendig for å gjennomføre et prosjekt som det her er snakk om.

Fotballsuksess

Redningsaksjoner på nett er ikke noe ukjent fenomen. Den engelske fotballklubben Ebbsfleet United eies av 30.000 medlemmer som årlig betaler rundt 350 kroner for å holde klubben i gang.

Laguttak og alle avgjørelser tas av eierne via nettsidene www.myfootballclub.co.uk.

Kanskje får vi se et tilsvarende opplegg når strategier, modellprogram og andre avgjørelser skal tas i fremtiden.

Akkurat nå spres budskapet om å redde Saab via sosiale nettverk som Facebook og Twitter.

Sånn som situasjonen er nå, ser det ut til å være en like realistisk løsning som noen annen.

Følg redningsaksjonen her!

Powered by Labrador CMS