Volvo XC60 Black Edition

Volvo XC60 Black Edition

Spesialversjon av global bestselger

Volvo Cars’ globale bestselger XC60 kommer nå i Black Edition, en tøffere versjon med utvidede trimnivåer, svarte designdetaljer og sportsseter.

Publisert

SUV-en Volvo XC60 har vært en internasjonal suksess for Volvo Cars helt siden premieren i 2009. Dagens XC60 er en ladbar hybrid spekket med Volvos mest avanserte sikkerhetssystemer.

På verdensbasis er SUV-en Volvo Cars’ mest populære modell så langt i 2023, med totalt 84.904 solgte biler ved utgangen av mai. Hos oss er det selvsagt elbilene som dominerer, men XC60 ligger ifølge OFV på tredjeplass hittil i år, bak XC40 og C40.

XC60 har en stolt historie også i Norge. Totalt er det registrert 33.425 XC60-biler siden 2009.

Barsk spesialutgave

Nå lanserer Volvo spesialutgaven XC60 Black Edition. Bilen kommer som ladbar hybrid (T8 AWD) med 455hk og 709Nm. XC60 Black Edition tilbys i to nye utstyrsnivåer kalt Plus Dark og Ultimate Dark, kommer kun i fargen Onyx Black Metallic, og er utstyrt med en rekke eksklusive svarte detaljer.

Logoen i grillen, Volvo-bokstavene og modell- og motorspesifikasjonene er utført i Glossy Black. Det samme gjelder lettmetallfelgene på 21 tommer.

Innvendig kan man velge mellom sportsseter i kombinasjonen nappaskinn og luftige tekstiltrekk eller komfortseter i ventilert nappaskinn. Bilen kommer også med skreddersydd sportsratt, dekorlister i aluminium og kullfarget taktrekk.

– XC60 Black Edition gir deg alt det beste av XC60 i en enda råere utgave. Dette er bilen for dem som ønsker en romslig, sikker og sporty SUV, som samtidig blir lagt merke til på veien, sier Erik Trosby, markeds- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Lang elektrisk rekkevidde

Hybridmotoren har en elektrisk rekkevidde på opptil 76 kilometer (WLTP). Det betyr at enten du skal til og fra jobben, handle dagligvarer eller kjøre barna til fotballtreningen, får du unnagjort mye av kjøringen med ren elektrisk kraft.

Volvo lanserte i 2021 en ny generasjon ladbare hybrider med lang rekkevidde, reduserte utslipp og bedre ytelser.

2024-modelllene får nå ytterligere oppgraderinger med en kraftigere ombordlader (fra 3,6kW til 6,4kW) som kan korte ladetiden fra ca. 5 timer til ca. 3 timer.

Volvo Cars har tidligere analysert 13.450 norske ladbare hybrider for å se hvor mye de kjøres på ren elektrisitet. Analysen viste at omtrent halvparten av kjørestrekningen ble kjørt på strøm – uten at forbrenningsmotoren var i gang.

– Nordmenn er de Volvo-kundene som kjører mest på strøm i hele verden, og vi vet at de lader veldig ofte. Vi har tidligere sett at det er XC60-kundene som er flinkest til å kjøre elektrisk, sier Trosby.

Bestillingsklar

XC60 Black Edition er tilgjengelig for bestilling nå, og de første bilene har forventet levering i slutten av 2023. XC60 T8 Black Edition med utstyrsnivå Plus har en veiledende pris på 929.900 kroner, men er for tiden tilgjengelig for kampanjepris på kr 859.900 inkludert vinterhjul.

XC60 T8 Black Edition med utstyrsnivå Ultimate har en veiledende pris på 959.900 kroner, men er for tiden tilgjengelig for kampanjepris på 889.900 – også den med vinterhjul inkludert.

Volvo XC60 Black Edition
Volvo XC60 Black Edition
Volvo XC60 Black Edition
Volvo XC60 Black Edition
Volvo XC60 Black Edition
Volvo XC60 Black Edition
Powered by Labrador CMS