Daihatsu D-Compact Wagon
Daihatsu D-Compact Wagon

Daihatsu Terios
Daihatsu Terios

Daihatsu Trevis
Daihatsu Trevis

Mye smånytt til Genève

Småbilprodusenten Daihatsu har flere nyheter med seg til Genève. Nok til å tredoble dagens omsetning, mener den norske importøren.

Publisert Sist oppdatert

Viktigst er nok en helt ny Terios. Du har møtt den noen ganger her på BilNorge allerede, men nå står det for første gang riktig Europa-navn på skiltene. Forgjengeren er solgt i et antall av 300.000, og med større vekt på design og riktig størrelse regner Daihatsu med et vesentlig større salg av den nye modellen. Den skal blant annet leveres med en 1,5-liters bensinmotor.

En ny Sirion 4WD skal også bidra til økt salgsvolum. Om Trevis har appell her til lands gjenstår å se. Slik den ser ut på det ene bildet vi har fått, kan det virke som den primært er utviklet for det japanske hjemmemarkedet.

Optimist
D-Compact het konseptbilen vi møtte i Frankfurt sist høst og som nå er videreutviklet til nye Terios. Daihatsu synes tydeligvis navnet klinger bra, for nå bruker de det nok en gang, med tillegg av Wagon på nok en konseptbil som kommer til Genève. Dette er en kompakt flerbruksbil med en total lengde på 3,80 meter. Pototypen er utstyrt med en 1,5-liters bensinmotor på 105 hk.

- Med de nye modellene vil vi øke salget i Norge med 300 prosent i 2006. Alle som ser de nye modellene fra Daihatsu mener dette er et konservativt anslag, sier en optimistisk direktør Dag Asbjørnsen i Nordisk Bilimport.

I følge Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det solgt 335 nye Daihatsu i 2005, så salgsmålet for året blir for første gang firesifret.

Powered by Labrador CMS