Saab 9-4X Concept
Saab 9-4X Concept
Saab 9-4X Concept
Saab 9-4X Concept
Saab 9-4X Concept
Saab 9-4X Concept

Saabs neste crossover

Saab skal vise konseptbilen 9-4X på årets Detroit-utstilling. Men den får liten betydning for Trollhättan.Publisert Sist oppdatert

9-4X Concept får som X’en antyder drift på alle fire hjul. XWD-systemet er utviklet av Haldex og er det samme som skal benyttes i 9-3 Aero XWD som snart gjør sin entre på markedet.

Bilen får en 2-liters turbomotor, og som de fleste nye Saaber er den klar for E85 i tillegg til vanlig bensin. 245 hk og 353 Nm er ytelsene når den kjøres på bensin. Tanker du i stedet E85 øker disse til 300 hk og 400 Nm – noe som gir 0 til 100 km/t på 8 sekunder og en potensiell toppfart på 235 km/t.

Saab oppgir et forbruk på 1,05 liter på mila med bensin, men dette blir nok vesentlig høyere med E85. Det vil også etter hvert komme dieselmotorer til 9-4X.

Mexico

Når bilen går fra konsept til produksjon, er det GMs fabrikk i Mexico som får oppdraget. Årsaken er at man anser Nord-Amerika for det mest interessante markedet og at dollarkursen for tiden er svært lav i forhold til så vel euro som svenske kroner.

I tillegg vil den dele samlebånd med en slektning med Cadillac-logo i grillen.

Ubekreftede meldinger sier bilen skal på markedet i Nord-Amerika på slutten av inneværende år mens vi her i Europa må vente til første halvår 2009.

Powered by Labrador CMS